Buiksloot krijgt van Andries Jonker hulp uit onverwachte hoek

Een opvallend gezicht op het veld van zondag vijfdeklasser Buiksloot. Vlak achter speler/trainer Hilmi Mihci staat een andere bekende naam: Andries Jonker. De 55-jarige trainer maakt sinds zijn ontslag bij het Duitse VfL Wolfsburg als voetballer onderdeel uit van de selectie van de Amsterdammers.

“Ik wist niet dat hij ondanks zijn leeftijd zo goed kan voetballen”, verbaast Mihci zich. “Hij heeft de smaak te pakken. Laatst had hij last van zweepslagen in zijn kuiten, maar dit weekend heeft hij weer minuten gemaakt. Normaal speelt hij elke week een half uur, deze keer wat langer. Hij heeft zijn lichaam altijd goed bijgehouden, dus kan dat wel volhouden. En ik geef hem lekker een vrije rol op het middenveld.”

Mihci, zelf oud-prof van onder meer FC Den Bosch, FC Eindhoven, Stormvogels Telstar en Helmond Sport, was verrast toen Jonker hem belde met de vraag of hij mee zou kunnen trainen. Jonker speelde in de jeugd van De Volewijckers, één van de voorlopers van DVC Buiksloot. De twee kennen elkaar nog uit de periode dat Jonker Hoofd Jeugdopleiding was bij Arsenal en Mihci een internationaal scout. “We hebben altijd goed contact gehad en hij belde zomaar op. Naast het meetrainen heeft hij ook een adviserende rol en geeft mij tips als beginnend trainer. Ik kan enorm veel van Andries leren.”

Jonker heeft inmiddels tien wedstrijden gespeeld voor de vijfdeklasser. De spelers waren allemaal enorm enthousiast toen de voormalig trainer van Volendam, MVV, Willem II en assistent van Louis van Gaal bij Bayern München zich meldde in de kleedkamer. “Hij had zelfs shirtjes en broekjes bewaard van de afgelopen jaren en gevraagd of ze dit leuk zouden vinden. Hij helpt de spelers ook echt in het veld. Als trainer is het toch een stuk makkelijker coachen wanneer je tussen de jongens staat.”

Afgelopen weekend kon hij Buiksloot niet van een nederlaag behoeden tegen Jisp (1-9, red.). Mihci weet niet of hij ook volgend seizoen over zijn diensten kan beschikken. “Hij ambieert nog steeds het trainerschap. Het moet wel een uitdaging voor hem zijn. Tot die tijd blijft hij lekker bij ons.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)