Foto Mario Wormhoudt: Brian Tevreden verruilt Buiksloot voor EVC

Buiksloot moet op zoek naar nieuwe trainer na vertrek Tevreden

Brian Tevreden heeft dinsdagavond bekend gemaakt zondag derdeklasser Buiksloot te verlaten. De trainer was twee jaar werkzaam bij de club uit Amsterdam-Noord. Vandaag kwam direct het nieuws naar buiten dat hij volgend seizoen trainer zal zijn van zaterdag tweedeklasser EVC uit Edam. Bij volgt daar Edwin Keizer op.

Tevreden trad in de zomer aan als hoofdtrainer van Buiksloot. Hij volgde daar Leeroy Echteld op die aan de slag ging bij AZ. Tevreden had in december aangegeven de club te zullen verlaten. Gisteravond (dinsdag) werden de spelers op de hoogte gesteld van zijn vertrek. Tevreden: “ Ik heb zoveel geleerd bij Buiksloot en ben de club ook heel dankbaar voor de kans die ik gekregen heb. Vooral voorzitter Rob Schulp ben ik veel dank verschuldigd. Die man doet zoveel voor de club. Een echte clubman.”

Foto Mario Wormhoudt: Brain Tevreden verruilt Buiksloot na dit seizoen voor EVC
Foto Mario Wormhoudt: Brain Tevreden verruilt Buiksloot na dit seizoen voor EVC

Bij Buiksloot moest Tevreden tot twee keer toe een heel nieuw elftal samenstellen. “Zoals het er nu naar uitziet zou ik dat het komend seizoen weer moeten doen. Er wordt aan veel spelers getrokken en de kans is groot dat er veel spelers zullen vetrekken. Dat betekent dat ik weer op zoek moet naar nieuwe spelers. Dat is een zware klus, dat heb ik wel ervaren, en dat kan ik niet nog een keer opbrengen. Het afgelopen jaar heb ik vijftig nieuwe spelers bij de club gehaald en dat is geen goede zaak. Buiksloot moet geen club opleidingsclub worden. Dat verdienen ze niet.”

Voorzitter Rob Schulp moet dus nu op zoek naar een nieuwe trainer. Schulp: “We gaan nu aan de slag om een goede opvolger voor Brian te vinden. Hij heeft aangegeven dat hij hier niet verder wilde. Of wij dat ook wilden? Dat laat ik in het midden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)