Buiksloot neemt maatregelen na gestaakte wedstrijd om vrije trap

Supporters van zondag vijfdeklasser Buiksloot keken afgelopen weekend vreemd op toen de scheidsrechter in de rust besloot de wedstrijd tegen WBSV te staken. Er leek niets aan de hand met een 1-2 voorsprong. Op weg naar de kleedkamer kregen twee spelers van Buiksloot het echter met elkaar aan de stok om een vrije trap. De scheidsrechter besloot hierop het duel zelfs te staken.

In de kleedkamergang zou er gevochten zijn door de spelers, die het in het veld niet eens waren over het nemen van een vrije trap. De leidsman hoorde dit en had er volgens voorzitter Rob Schulp ‘geen zin meer in’. “In het veld gebeurde er niets. Ik stelde hem voor de spelers te wisselen, maar zelfs dat hoefde van hem niet meer. Hij maakte er direct een einde aan.”

Supporters van de Amsterdammers schaamden zich voor hun club. Volgens Schulp krijgt het akkefietje nog een staartje. Eén speler heeft zelf besloten zijn spullen in te leveren (“dat leek mij ook heel verstandig”) en met de andere moet nog gesproken worden. “De kans zit erin dat wij ook tegen hem maatregelen nemen. Ik wil dat gesodemieter niet. Je hoeft niet bij elkaar op visite te gaan, maar je moet je wel fatsoenlijk gedragen tegenover je teamgenoten.”

Het is de tweede wedstrijd dit seizoen van Buiksloot die gestaakt werd. Eerder dit seizoen ging het mis in het thuisduel met DEVO’58, nadat de gasten twee rode kaarten kregen. Het restant van die wedstrijd wordt uitgespeeld op 6 mei, bij een stand van 2-1 voor Buiksloot. De Amsterdammers bezetten momenteel de tiende plaats in de zondag vijfde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)