In het shirt van FC Abcoude is Westerhof met twee doelpunten in twee wedstrijden al meteen belangrijk. Foto: Rob Baarda.

Buiksloot pakt op valreep punt tegen Abcoude

In de zondag tweede klasse B heeft Buiksloot op de valreep een punt gepakt tegen FC Abcoude: 1-1. In een pittig duel op een van de kunstgrasvelden ( het hoofveld was afgekeurd ) op sportpark Buiksloterbanne nam Abcoude het initiatief zonder dat het meteen kansen opleverde. Wel had het team van trainer Joey van Leyenhorst pech dat na een kwartier een kopbal van Daryl Gerritsen uit een hoekschop op de paal belande.

Buiksloot probeerde het met wat uitvallen, maar de beste mogelijkheden bleven voor Abcoude. Alleen de grote sta in de weg was Buiksloot doelman Lloyd Dielingen die steeds goed ingreep en de grote uitblinker van deze wedstrijd zou worden. Toch zo’n tien minuten voor de rust was hij kansloos toen de achterhoede van Buiksloot bij een snelle ingooi van Abcoude stond te slapen en de doelman nog probeerde te redden maar via zijn lichaam de bal voor voeten kwam van Wessel Westerhof die droog scoorde.

Darryl in de opbouw

Met deze stand ging de rust in, en na de thee kwam Dielingen show helemaal los. Abcoude kreeg in de eerste tien minuten enkele fraaie mogelijkheden om de partij te beslissen. Maar onder andere na tweemaal de buitenspelval te hebben ontlopen stuitte men op de keeper. Ook bij een grote kans van Michael Amoafo greep de doelman heldhaftig in. Opeens uit het niets was er bijna de gelijkmaker, een geweldige knal vanaf de middenlijn van Clay Caupain zeilde over doelman Jeffrey IJmker heen op de lat. Alles wat in de Buiksloot dug out zat dacht dat de bal achter de doellijn sloeg, maar scheidsrechter Evers dacht daar anders over! Buiksloot trainer Brian Tevreden zei hierover: ” Vanaf onze positie sloeg de bal echt achter de lijn “. Deze discussie blijft natuurlijk eeuwig, zelfs de rayon hoofden komen hier niet uit.

Gioney Capello omsingeld

Gaandeweg kwam Buiksloot wat beter in het spel, het elftal van trainer Brian Tevreden verdiende niet de schoonheidsprijs maar bleef keihard knokken. En met invaller Regilio Kranenburg werden de momenten op links meer benut. En vijf minuten voor tijd was dan toch de niet meer verwachte gelijkmaker toen inderdaad Kranenburg een uitstekende voorzet gaf op Ayad Ahmed die keurig scoorde. Zo pakte Buiksloot eigenlijk een gestolen punt met dank aan de sterke doelman. Voor Abcoude zijn de druiven zuur, het team van trainer Joey van Leijenhorst had de partij zeker in de tweede helft met de vele kansen gewoon de drie punten in de zak moeten steken!