Buiksloot veel te sterk voor concurrent ZCFC

In de strijd om lijfsbehoud heeft Buiksloot hele goede zaken gedaan in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Remi Boshuizen won met 6-2 van directe concurrent ZCFC en staat hierdoor weer boven de nacompetitiestreep.

Al vanaf minuut één was Buiksloot erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Er werd met veel druk vooruit gevoetbald en dat resulteerde binnen vier minuten in een knappe goal van spits Abdelhak Challaoui: 1-0. De Amsterdammers drukten door en waren veel beter. Na een klein halfuur was Challaoui de aangever op Mohamed El Jahouari voor de 2-0. ZCFC dacht hierna iets terug te doen, maar een treffer van Jesse Knibbe werd geannuleerd omdat hij in buitenspelpositie stond.

Vroeg in de tweede helft gooide Buiksloot het duel meteen op slot. Challoui maakte op aangeven van Idaasi Lachen zijn tweede van de middag en een minuut later waren de rollen omgedraaid voor de 4-0 van Lachen. De thuisploeg zat op rozen en vergat nog verder afstand te nemen. Twintig minuten voor tijd redde Marouane el Ibrahim met een mooie vrije trap de eer voor de Zaankanters. ZCFC probeerde de spanning zelfs terug te brengen. Diezelfde El Ibrahim ging op avontuur en schoot fraai de 4-2 binnen.

Bij Buiksloot zat de schrik er goed in dat een 4-0 voorsprong niet uit handen gegeven zou worden. Verder dan de 4-2 kwam het niet. In de slotfase herpakten de Amsterdammers zich goed. Challaoui stelde Lachen in staat de 5-2 te maken, waarna Challaoui in de laatste minuut van de officiële speeltijd zijn hattrick voltooide en de eindstand daarmee op 6-2 bepaalde.

De ploeg van Remi Boshuizen is ZCFC hierdoor op de ranglijst gepasseerd. Beide ploegen hebben zestien punten, al is het doelsaldo van Buiksloot iets beter. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: John Beckman