Home / Algemeen / Buiksloot versterkt zich met routine

Buiksloot versterkt zich met routine

Buiksloot degradeerde dit seizoen uit de zondag tweede klasse B, maar is erop gebrand om snel de stap terug te zetten. Veel spelers hebben zich aangemeld in Amsterdam-Noord, waardoor trainer Brian Tevreden liefst negentien nieuwe namen mag verwelkomen.

“Negentien nieuwe spelers is veel, maar er is ook een hoop weggegaan”, erkent Tevreden. “Dit seizoen hadden we een hele jonge, onervaren groep. De spelers die zich nu bij ons hebben aangemeld zijn ook jong, maar nemen wel meer routine mee naar de selectie.”

De meest opvallende naam is Adil Oumlil. De aanvallende middenvelder speelde afgelopen seizoen nog met SV Meppen in de Regionalliga Nord, het vierde niveau in Duitsland. “Hij heeft op jonge leeftijd al in het betaald voetbal gespeeld, dus van hem verwacht ik veel. Via zijn vriend Clay Caupain is hij bij ons terecht gekomen. Na een gesprek met hem is hij van mening dat hij bij ons nog veel kan leren. Daar willen wij hem ook mee helpen.”

Op de lange lijst van aanwinsten staan ook Fernando Fleur, Gavin Bakker, Guillermo Darson (allen Buitenveldert), Giovanni Andro, Giovanni Stoard, Armir Tay (allen Blauw-Wit), Hicham Lakbila, Zülkif Yildiz (beide De Dijk), Alex Garin (Chabab), Diego Bos (De Meteoor), Ayrton Walker (FC Weesp), Daley Vengaus (Roda ’46), Ludo Forster (DSS), Kadir Kucuksarac (OSV), Bilal Ouatouite (Kadoelen), Elias Clement (TABA) en Mitchell Wong (JOS/Watergraafsmeer).

“Dit zijn jongens die net niet de stap hebben kunnen maken naar een eerste- of tweedeklasser. Ze melden zich bij ons aan omdat ze daar aan willen werken, zodat ze na een paar jaar wél die stap kunnen maken”, aldus Tevreden, die ook denkt de spelers daarbij te kunnen helpen. “Ik ben niet een trainer voor puur het resultaat, ik ben er ook om spelers individueel beter te maken.”

Of de vernieuwing voldoende is om volgend seizoen mee te doen om de prijzen, durft Tevreden nog niet te zeggen. “Dat zal pas na een paar weken blijken. Toch willen we bovenin meedoen. Het afgelopen jaar speelden we in de tweede klasse tegen teveel clubs die enorm veel kwaliteit hebben, dat verschil was te groot. In de derde klasse liggen de clubs wat dichter bij elkaar, het kwaliteitsverschil is minder groot. Een doelstelling spreek ik nog niet uit, maar ik wil wel een periodetitel pakken.”

Send this to a friend