Home / Algemeen / Buiksloot weer hekkensluiter na nederlaag tegen Houten

Buiksloot weer hekkensluiter na nederlaag tegen Houten

In de zondag tweede klasse B heeft Buiksloot de stunt van vorige week bij Zeeburgia (1-1 gelijkspel) geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Brian Tevreden ging op eigen met 1-4 onderuit tegen Houten is weer hekkensluiter omdat concurrent De Meteoor knap van Pancratius wist te winnen.

De thuisploeg ging voortvarend van start met schoten van Bakary Jobe en Regilio Kranenburg. Daarna was het Houten dat het heft in handen nam. Mede door het vele balverlies van Buiksloot kreeg Houten enkele mogelijkheden om de score te openen, onder andere via een schot van Niek Nieuwenhuijsen maar Buiksloot-doelman Lloyd Dielingen stopte het schot. Even later schoot aanvaller Bart Scholts de bal in kansrijke positie over het doel en eindigde een vrije trap van Tim van Beek tegen de paal. Buiksloot kwam er helemaal niet aan te pas en hoopte met 0-0 de rust te halen. Daar slaagden de Amsterdammers niet in toen na matig uitverdedigen een voorzet van Nieuwenhuijsen door Jacques Schagen van Leeuwen werd afgerond: 0-1.

Na rust was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, maar een poging van Owairan Cleonise ging over het doel. Houten herpakte zich goed en profiteerde opnieuw van knullig balverlies van Buiksloot. Een snelle actie werd door Schagen van Leeuwen benut en niet veel later was het zelfs 0-3. De voorzet van Nieuwenhuijsen werd door Mitchel de Vaal binnen getikt: 0-3. De gasten bepaalden het spel en liepen uit naar 0-4 via Niek Nieuwenhuijsen die ditmaal wel zelf kon scoren.

Na de 0-4 liet Houten de teugels vallen en deed Buiksloot via invaller Christian Monroy Garzon nog wat terug. Meer zat er niet in voor de thuisploeg, die door de nederlaag weer hekkensluiter is in de tweede klasse B. Met nog drie wedstrijden te gaan moet de ploeg van Brian Tevreden zes punten goedmaken om nog een kans te maken op de nacompetitie.

Verslag: Peter Oud