Buiksloot werkt tegen PSZ aan zelfvertrouwen

Zaterdag derdeklasser Buiksloot heeft op eigen veld tegen hekkensluiter PSZ geen fout gemaakt. Na een matige eerste helft maakte de ploeg van Remi Boshuizen in het tweede bedrijf korte metten met de bezoekers uit Zaandam: 9-1.

In de eerste tien minuten was de thuisploeg duidelijk op zoek naar een snelle voorsprong. Drie enorme kansen via Mohamed Talih en Soufyan Abarken werden niet afgerond en een inzet van Talih werd van de lijn gehaald. Buiksloot was erg slordig in de afwerking en opende pas na 27 minuten de score. Na een goede actie van Abarkan kon Rocky Nuamah de 1-0 binnen lopen.

Het startsein voor een dramatisch kwartier werd gegeven toen Yahia Ched Dadi enorm in de fout ging en El Basraoui de gasten verrassend op gelijke hoogte bracht. Buiksloot speelde verder onder de maat en PSZ verzuimde hiervan te profiteren. Ook voorkwam oud-prof Serge van de Ban, die als derde doelman weer beschikbaar was om onder de lat plaats te nemen, erger voor de Amsterdammers.

Na de rust was Buiksloot beter bij de les en werd vrij snel het verschil gemaakt. In de 54ste minuut herstelde Nuamah de voorsprong voor de thuisploeg en daarna liep Buiksloot in een ramp tempo uit. Vier minuten na de 2-1 maakte Nuamah zijn hattrick compleet. Daarna hielp PSZ een handje. Doelman Danny Moerenhout ging enorm in de fout door met gestrekt been in te komen en kon met een rode kaart vertrekken. Uit de toegekende penalty maakte Abdelhak Challaoui de 4-1.

Twee minuten later maakte diezelfde Challaoui ook de 5-1, na een prachtige assist van Ismael el Khattabi. Voor de 6-1 was Challoui de aangever op Nuamah. Toen Talih direct daarna de 7-1 maakte, had Buiksloot in een tijdsbestek van twaalf minuten zes keer gescoord. Een monsterscore leek aanstaande, alleen ging de Amsterdamse storm even liggen. Na de 8-1 van Nuamah (zijn vijfde van de middag) ging het gaspedaal eraf. Uiteindelijk werd de eindstand door een eigen doelpunt bepaald op 9-1.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.