Home / Algemeen / Buiksloot (zondag) trekt zich terug uit bekertoernooi

Buiksloot (zondag) trekt zich terug uit bekertoernooi

Voor zondag vierdeklasser Buiksloot zit het avontuur in de districtsbeker er zonder ook maar een wedstrijd te spelen al op. De ploeg, die sinds dit seizoen onder leiding staat van Marcel Hillebrand, kon niet genoeg man op de been krijgen om zondag tegen Sloterdijk te kunnen starten.

Voorzitter Rob Schulp is erg teleurgesteld over het voorval. “Veel jongens uit het team zijn op dit moment op vakantie. Er waren dus simpelweg te weinig spelers beschikbaar. Natuurlijk is dat voor ons als club erg vervelend”, vervolgt Schulp zijn verhaal. “We kunnen deze jongens nou eenmaal niet verplichten om terug te komen van vakantie zodat ze deze wedstrijd kunnen spelen.”

Het terugtrekken van Buiksloot is niet zonder gevolgen. “We zullen van de KNVB een boete krijgen en daar zijn we natuurlijk niet blij mee. Maar we kunnen er helaas weinig aan doen.”

Door het wegvallen van Buiksloot blijven Sloterdijk (zondag), De Meteoor (zaterdag) en Kadoelen (zaterdag) met zijn drieën over in de bekerpoule. Daar gaat Kadoelen nu aan de leiding na een afgetekende 2-7 overwinning op De Meteoor. Voor beide ploegen wacht nog een ontmoeting met Sloterdijk, voordat op 28 augustus duidelijk wordt wie zich als nummer een van de poule weet te plaatsen voor de knock-outfase van de districtsbeker.

Het zaterdagelftal van Buiksloot komt wel in actie in de beker. Na een 5-0 zege op De Dijk (zaterdag) afgelopen weekend, werd de wedstrijd tegen IVV gisteren (dinsdag) bij een 1-0 voorsprong gestaakt wegens een stroomstoring in de wijk.