Home / Algemeen / Buimer (FC Lisse) moet weerzien met Amsterdamse club wederom missen

Buimer (FC Lisse) moet weerzien met Amsterdamse club wederom missen

Bas Buimer moet aankomend weekend tegen AFC ,net als vorige maand tegen De Dijk, het weerzien met een Amsterdamse club missen. De aanvaller ,vorig jaar namens Swift topscorer in de Hoofdklasse, raakte vorige week donderdag op de training door een glijpartij geblesseerd aan zijn hamstring.

‘’Zaterdag komt nog te vroeg voor mij. Ik hoop de laatste twee wedstrijden voor de winterstop tegen Rijnsburgse Boys en Ijsselmeervogels nog te spelen, maar Ik verwacht dat voor mij de winterstop al is begonnen. Ik baal er enorm van, want dit zijn de mooiste affiches om te spelen. Dat zo een moment ,uitglijden op een slecht veld, weer roet in het eten gooit is balen.’’

Buimer verruilde afgelopen zomer Swift voor tweede divisionist FC Lisse. Door een knieblessure kwam de spits nog niet veel aan spelen toe. ‘’Ik ben sterker uit mijn vorige blessure gekomen. Ik had het er vorige week nog over met mijn hersteltrainer, dat ik mij zo fit voelde. Achteraf had ik dat af moeten kloppen. Na mijn knieblessure heb ik vijf goede invalbeurten gehad en zat dicht tegen een basisplaats aan. Ik heb dit nog nooit meegemaakt dat ik zoveel geblesseerd ben geweest in één seizoen. Ik vind het lastig want ik wil spelen.’’

Ondanks een niet zo lekkere start heeft Buimer het ontzettend naar zijn zin in de Bollenstreek. ‘’Wij hebben een erg leuke groep en ik kom op de mooiste plekken om te voetballen. Ik speel nu in de mooiste competitie op amateurniveau. Je merkt dat het voetbal in de Bollenstreek enorm leeft. Bij de Amsterdamse clubs was dat iets minder. Laatst speelden wij tegen Katwjik en daar stonden rond de tweeduizend mensen langs het veld. In Amsterdam stonden er maximaal tweehonderd langs de lijn bij een wedstrijd.’’

Aankomend weekend speelt FC Lisse de belangrijke wedstrijd tegen AFC in de Tweede Divisie. Voor FC Lisse is het doel dit seizoen om zich te handhaven. ‘’De trainer wil minimaal vier ploegen onder ons houden. Het mooiste is om via rechtstreeks lijfsbehoud erin te blijven. Ik denk dat er zeker mogelijkheden zijn. Wij moeten aankomende zaterdag winnen zodat wij voorlopig afstand nemen van de onderste regionen.’’

Verslag: Roy Baltus

Send this to a friend