Buitenboys furieus na straf: “Desnoods schakelen we de burgerrechter in”

Drie punten aftrek en een boete van €100,00 wegens het niet komen opdagen bij een een wedstrijd. Buitenboys-voorzitter Rob Mueller is op zijn zachtst gezegd enorm verbaasd dat het zondagelftal zo’n zware straf heeft gehad van de tuchtcommissie van de KNVB. “Tegen de uitspraak gaan wij zeker in beroep. Desnoods schakelen we de burgerrechter in”, reageert een furieuze Mueller.

Het zondagteam van Buitenboys, dat uitkomt in de vijfde klasse D, moest op 20 december de resterende minuten uitspelen van het gestaakte duel tegen Geuzen Middenmeer. “Zaterdagnacht hebben wij besloten dat het duel niet bij ons kon worden gespeeld”, vervolgt Mueller. “Doordat het kerstvakantie was, konden we niet voldoende vrijwilligers op de been brengen. Vrijwilligers zijn onder meer nodig om de veiligheid te garanderen van de tegenstander en onze spelers.”

Tijdens de competitiewedstrijd tussen Buitenboys en Geuzen Middenmeer brak Sharief Toussian zijn been. De jonge speler van de Amsterdammers werd eind november hard onderuit gehaald door de doelman van de thuisclub. Na het ongelukkige voorval hervatte de scheidsrechter het duel nog, maar uiteindelijk werd besloten dat er niet verder kon worden gevoetbald.

Het resterende kwartier wordt nu op 7 februari gespeeld. “Waarom kon dat niet gelijk worden besloten”, vraagt Mueller zich hardop af. “Het meest boos ben ik om de straf. Het is voor mij onbegrijpelijk. Wij doen er alles aan om de veiligheid te waarborgen en als wij die niet kunnen garanderen spelen we niet. Ik begrijp niet waarom de tuchtcommissie hier geen begrip voor heeft.”

De voorzitter van de Almeerders is nog het meest verrast over het feit dat de straf zo snel bekend werd. “De excessen worden vaak pas na acht of tien weken behandeld, terwijl dat volgens mij veel urgenter is.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)