Buitenboys lijdt op bezoek bij JOS Watergraafsmeer eerste nederlaag

Het was een hele tijd geleden, maar bij Buitenboys weten ze inmiddels ook weer wat verliezen is. De ploeg van Mark Steur was dit seizoen nog ongeslagen, maar ging dinsdagavond verrassend onderuit op bezoek bij JOS Watergraafsmeer: 2-1.

Na een half uur had JOS Watergraafsmeer zelfs al de 2-0 voorsprong te pakken. Het was na een kwartier voor het eerst raak, toen een schot van Skip Slingerland van richting werd veranderd en onhoudbaar bleek. Vlak daarna kreeg ook Buitenboys met Collins John een goede mogelijkheid, maar hij slaagde er niet in de scoren. Daarna mocht de thuisploeg de voorsprong verdubbelen, toen Bart Meijer er als de kippen bij was na een te zachte terugspeelbal van de Buitenboys-defensie.

In de tweede helft werden de Amsterdammers wat meer onder druk gezet, maar de aansluitingstreffer bleef lange tijd uit. Pas een kwartier voor tijd kopte John raak uit een corner van Giovanni Kasanwirjo. Vlak daarna was Mitchell Martens dichtbij de gelijkmaker, maar zijn poging strandde op de lat. De 2-2 viel niet meer en zo was de eerste seizoensnederlaag voor Buitenboys een feit.

Buitenboys ziet de voorsprong op Wartburgia daardoor slinken naar twee punten, maar de Almeerders hebben nog wel een duel tegoed. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Een duel met twee gezichten tussen RODA ’23 en Wartburgia

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!