Home / Algemeen / Een duel met twee gezichten tussen RODA ’23 en Wartburgia

Een duel met twee gezichten tussen RODA ’23 en Wartburgia

Wartburgia draait na de winterstop uitstekend. Maar dat geldt eveneens voor gastheer RODA ’23. De in verband met coronagevallen uitgestelde wedstrijd werd dinsdagavond ingehaald en werd een wedstrijd met twee gezichten.

Wartburgia begon goed met mooi combinatiespel, passes die aankwamen en een verdediging die resoluut ingreep bij de spaarzame keren dat RODA ’23 van hun eigen helft afkwam. Spits Daan Tuerlings werd door achtereenvolgens Joost Hommenga en David van Paridon vrij voor de keeper gezet, maar meer dan schoten op de paal en voorlangs leverde het vooralsnog niet op. In de 20ste minuut was het alsnog raak: Tuerlings zette na een mooie pass van Jesse Bollen goed voor en Menno Bosch kon afronden. Meteen na de 0-1 volgt de 0-2. Een splijtende pass van Armando Cuvalaj bereikte de al op snelheid liggende Tuerlings, die ditmaal het net wel wist te vinden. Een paar minuten later miste Thomas Zuiverloon aan de andere kant een goede kans en toen Menno Bosch er een paar minuten voor rust knap 0-3 van maakte na een aanval uit het boekje (voorzet Cuvalaj, terugkoppen Tuerling) leek de wedstijd gespeeld. Niets bleek echter minder waar. In de laatste minuut voor rust deed RODA ’23 eindelijk wat terug. Een vrije trap op de rand van de zestien werd door Justin Groen binnen gepoeierd. Met een 1-3 ruststand leefde RODA ’23 nog. 

In de 60ste minuut kantelde de wedstijd volledig. Wartburgia-back Tobias van Kralingen kreeg een tweede gele kaart en kon vertrekken. Wartburgia trok zich massaal terug en kwam met tien man nauwelijks meer van eigen helft af. RODA ’23 rook bloed en de kansen regen zich aaneen. Uit corners, vrije trappen en massale aanvallen. Het vizier stond echter niet op scherp en dat leidde tot teveel afzwaaiers en rollertjes. Wartburgia zag bij een van de spaarzame uitvallen een bal van invaller Samir van de lijn worden gehaald. Net toen de bezoekers opgelucht adem wilden halen, duwde Thomas Zuiverloon de bal van dichtbij alsnog over de doellijn en zo kwam de thuisploeg in de 90ste minuut toch op 2-3. Het geschreeuw langs de lijn van de beide banken haaltde echter niets meer uit. Een paar minuten later floot de scheidsrechter af en stapten twee moegestreden teams het veld af. Een nipte maar verdiende overwinning voor Wartburgia. 

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Buitenboys lijdt op bezoek bij JOS Watergraafsmeer eerste nederlaag

 

Send this to a friend