Buitenboys loopt met achtklapper over Cobu Boys heen

Buitenboys heeft hardhandig afstand genomen van de gevarenzone van de zaterdag derde klasse C. De ploeg van Larbi Essabar liet weinig heel van concurrent Cobu Boys (8-1) en klom hierdoor drie plekken op de ranglijst.

Vanaf de openingsfase was Buitenboys de toonaangevende ploeg en zette de tegenstander flink onder druk. Nadat Jeremy van Eijsden rakelings naast mikte, was het in de vierde minuut wel raak. Uit een hoekschop kopte Rowdy Moorman de 1-0 binnen. De gasten liepen hierdoor de hele tijd achter de feiten aan. Enkele minuten later passeerde een Amersfoorter zijn eigen doelman en vlak daarna bracht Michael Buth met een schuiver de 3-0 op het scorebord.

Cobu Boys probeerde wel iets terug te doen, alleen leverden hun inzetten geen probleem op voor doelman Yannick Driel. Buitenboys kende geen genade en maakte het verschil nog voor de rust al onoverbrugbaar. Victor Adu (4-0), Rowdy Moorman (5-0 en 6-0) en Calwin Cairo (7-0) zorgden voor een zeer riante voorsprong halverwege.

Ook in de tweede helft had Buitenboys veelvuldig de bal, maar liep de thuisploeg zich vaak stuk op de stuggere defensie van de gasten. Uit een zuivere voorzet van Buth tekende Moorman met zijn vierde treffer nog wel voor de 8-0. Hierna lieten de Almeerders de teugels langzaam vieren. Cobu Boys wist zich echter nog geen raad met de kansen die de Amersfoorters opeens kregen. Robin van den Brom was met een schot tegen de lat het dichtst bij een eretreffer, die uiteindelijk door Boris Bunnik werd gemaakt: 8-1.

“Ik heb een Buitenboys gezien zoals we kunnen en moeten voetballen. De bal goed rond laten gaan en voor het doel snel handelen. Dat lukte zeker in de eerste helft uitstekend”, zei een tevreden Larbi Essabar. Met Buitenboys staat de vertrekkende trainer op de negende plaats, twee punten boven de nacompetitiestreep. “We zijn er nog niet, maar ik heb veel vertrouwen in mijn ploeg.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.