SC Buitenboys verliest eerste oefenduel tegen Jonathan

SC Buitenboys heeft ook de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen achter de rug. De zaterdag derdeklasser speelde in Zeist bij Jonathan een aardige wedstrijd maar verloor uiteindelijk wel. De thuisclub scoorde in de laatste minuut nog de 3-2.

In de beginfase was het een gelijkopgaand duel, maar na acht minuten spel was de thuisclub succesvol, na een foutieve pass in de opbouw bij Buitenboys maakte de thuisploeg daar dankbaar gebruik van: 1-0. Zo’n 15 minuten later wisten de Almeerders echter al weer gelijk te maken, door Giovanni Kasanwirjo en dat was verdiend: 1-1. Beiden teams gingen voor de aanval met aardige acties voor beiden doelen. Jonathan was in deze fase het meest gelukkig en scoorde nog voor de rust de 2-1. Weer was daar een foutje van Buitenboys voor nodig.

Na de “wissel” kreeg Buitenboys al snel een mooie kans om tot scoren te komen maar Tim van Leerdam kopte op de paal en kwam hiermee de thuisclub goed weg. In de 75e minuut was het dan wel raak voor de Almeerders, Tim de Vaal schoot van afstand hard in, maar de Jonathan-doelman liet de bal los en was het Rowdy Moorman die de gelijkmaker van dichtbij binnen schoot; 2-2. Met nog een kwartier op de klok was er nog van alles mogelijk maar was de thuisclub uiteindelijk toch de gelukkigste en scoorde alsnog het derde doelpunt: 3-2. Buitenboys-trainer Patrick Bal kon terugkijken op een goede wedstrijd van zijn ploeg maar zal ongetwijfeld nog punten hebben gezien die voor verbetering in aanmerking komen. Komende zaterdag oefent SC Buitenboys tegen het Amsterdamse TOB waar met aan een toernooi deelneemt.