Buitenboys worstelt zich naar punt bij VVA/Spartaan

Buitenboys is op bezoek bij VVA/Spartaan in Amsterdam niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

De Almeerders speelden een slordige eerste helft en kwamen na een kleine tien minuten op een 1-0 achterstand. Daarna kreeg Buitenboys een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar doelman Sander van den Bogaard stond een paar keer goed in de weg. Vlak voor rust kwam VVA/Spartaan zelfs op een 2-0 voorsprong.

Na rust volgde dan toch de aansluitingstreffer van Patrick Berendsen. Maar VVA kreeg de kans om de marge weer op twee te krijgen toen de bal op de stip ging. Rick van Dekken stopte de penalty echter. Uit de corner die volgde counterde Buitenboys zich naar de 2-2 van Gianni Rellum. Maar onderweg had de scheidsrechter hands gezien en zo bleef het 2-1. De bezoekers bleven jagen op de gelijkmaker en tien minuten voor tijd ging de bal ook aan die kant op de stip. Maar ook deze penalty ging mis, Collins John schoot de bal op de paal. Vlak voor tijd werd het dan toch nog 2-2 via Rellum, op aangeven van Calvin van Bruggen.

Uiteindelijk hield de koploper dus toch nog een puntje over, maar het zal niet tevreden zijn geweest. Trainer Mark Steur kreeg bovendien nog een rode kaart. Volgende week ontvangt Buitenboys Amstelveen/Heemraad. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b