Mark Steur nieuwe trainer-coach SDZ

Buitenboys zet concurrent Wartburgia op nog grotere afstand

Buitenboys deed in Zaterdag 3b goede zaken, door concurrent Wartburgia nog meer op afstand te zetten. Het team van Mark Steur versloeg de Amsterdammers met 3-1.

In het begin van wedstrijd hadden de gasten een overwicht, maar konden daar geen voordeel uit halen. Buitenboys nam het initiatief over en kreeg ook kansen. Na een goede actie van Giovanni Kasanwirjo kwam Collins John in scoringspositie en scoorde dan ook 1-0. Hoewel Wartburgia voetbaltechnisch het betere van het spel had, kreeg SC Buitenboys de beste kansen. Het goede positiespel van de gasten zorgde af en toe voor moeite bij de Almeerders, maar goals wisten de Amsterdammers niet te maken.

Na rust begon Buitenboys goed en scoorde het snel, weer was het John. Toen Kasanwirjo ook nog voor de 3-0 zorgde door de keeper uit te kappen, was de wedstrijd gespeeld. Toch bleef Wartburgia het met goed voetbal proberen en ging langzaam richting het doel van Rick van Dekken. Uiteindelijk kregen de Amsterdammers een penalty, die de 3-1 opleverde.

Voor Buitenboys komt de titel daarmee weer een stapje dichter bij.

Via Omroep Almere

Archieffoto Hans van Beek

Buitenboys wacht cruciale weken voor kampioenschap: “Vier finales”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)