Buitenspelgoal nekt Zeeburgia

Zeeburgia heeft in de zondag eerste klasse A een gevoelige tik gehad. De ploeg van Mike Kolf verloor in Amsterdam-Oost in de slotfase met 1-2 van het Utrechtse Hercules. De naaste concurrent van De Dijk om het kampioenschap kan de titel daardoor voorlopig uit het hoofd zetten.

Daar zag het na vijf minuten spelen echter niet naar uit. Michael Osei bediende met een steekbal Abdel Taki, die na een goede loopactie, vrij voor de keeper kwam. Met de buitenkant van zijn rechterschoen schoot via de paal de bal binnen. Taki: “Toen dacht ik echt dat we met vijf of zes nul zouden winnen. Maar ik ben wel erg bedrogen uitgekomen.”

Foto Antonio Dias: Abdel Taki zorgt al vroeg in de wedstrijd voor een 1-0 voorsprong
Foto Antonio Dias: Abdel Taki zorgt al vroeg in de wedstrijd voor een 1-0 voorsprong

Zeeburgia kwam in de tweede helft steeds meer onder druk te staan en Hercules miste zelfs voor open doel. Taki: “ Wij hebben ook kansen gehad om het eerder te beslissen. Ik zelf en Rawley Rozendaal hadden echt kansen om te scoren. Dat we dan als nog verliezen is wel erg balen.”

Tien minuten voor tijd maakte Youssef el Jibli de gelijkmaker (1-1) en de winnende treffer viel in de slotminuut en kwam van de voet van Geert Vocking. Taki: “ Die tweede treffer van hun was echt buitenspel. Er kwam een voorzet van de zijkant en die werd door hem (Vocking, red.) bij de tweede paal binnen getikt. Hij stond daar al een tijdje dus het was echt buitenspel. Ons grens vlagde ook maar de scheidsrechter (uit Sneek, red.) vond het geen buitenspel. Dan houdt het op.”

Foto Antonio Dias: Doelman Belfor werd in de slotafase nog twee keer geklopt (zie ook foto boven)
Foto Antonio Dias: Doelman Belfor werd in de slotafase nog twee keer geklopt (zie ook foto boven)

De achterstand op De Dijk is nu opgelopen tot zes verliespunten. De titel is nu wel heel ver weg. Taki: “ Zeg nooit nooit maar als De Dijk dit nog weggeeft dan denk ik dat Houdini nog leeft.”

Bij Hercules maakte Ralph Hovestad zijn rentree nadat hij eerder dit seizoen in de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer ineens op het veld in elkaar zakte.

Foto’s: Antonio Dias de Oliveira

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!