Home / Algemeen / Buitenveldert beëindigt slechte reeks met knap gelijkspel tegen ZOB

Buitenveldert beëindigt slechte reeks met knap gelijkspel tegen ZOB

Na zeven nederlagen op rij heeft Buitenveldert in de strijd om handhaving in de zaterdag tweede klasse A een belangrijk punt gepakt. De ploeg van Wilfred den Breejen hield nummer twee ZOB op een 2-2 gelijkspel.

In de beginfase ging de wedstrijd redelijk gelijk op, met weinig kansen voor beide ploegen. Halverwege de eerste helft werd de score geopend door ZOB. Colin Coenderman draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal vanaf 25 meter strak in de kruising, buiten het bereik van de kansloze doelman Jules Oomen: 0-1. Enkele minuten later was het alweer gelijk. Na een lange bal kon Joshua Kaweï de 1-1 maken.

De kansen bleven gelijk verdeeld. Oomen keerde een afstandsschot van Coenderman en namens Buitenveldert zag Kaweï zijn vrije trap goed gepareerd worden door Bjorn Huisman. De thuisploeg drukte ZOB na de rust terug in de verdediging en kwam enkele keren gevaarlijk door. Zo belandde een schot van Akke Pennin op de bovenkant van de lat. Aan de andere kant van het veld dachten de bezoekers de voorsprong te herstellen, alleen werd een treffer van Kevin Grent afgekeurd vanwege een overtreding die hieraan vooraf ging.

Het lukte Buitenveldert wel om aan de leiding te komen. Nadat een inzet van Maxim de Swaan nog werd gekeerd door Huisman, viel in de 65ste minuut alsnog de 2-1. Na goed doorzetten van verdediger Yarimo Janzen kopte de vrijstaande Nerivio Kasanwirjo raak. Tien minuten voor tijd zag Buitenveldert de bezoekers weee langszij komen. Oomen tikte een voorzet van Nigel Schaasberg ongelukkig voor de voeten van Grent, die hier optimaal van profiteerde: 2-2.

Beide ploegen gingen in de slotfase voor de overwinning, maar een winnaar kwam er – volgens het spelbeeld ook terecht – niet. Voor Buitenveldert was het een belangrijk punt. De Amsterdammers blijven zo in het spoor van de concurrenten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)