Buitenveldert bekert verder na ruime zege op Kampong

Zaterdag tweedeklasser Buitenveldert heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de districtsbeker. De ploeg van Wilfred den Breejen was op eigen veld met 5-1 te sterk voor Kampong.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en waren sterker dan de bezoekers. Het resulteerde na een kleine twintig minuten spelen in een “fantastisch” doelpunt. De aanval werd achterin gestart en met één keer raken over twaalf schijven bezorgde Martin Campbell de bal panklaar bij Donny van de Pol: 1-0. Na de openingstreffer kregen de Amsterdammers het even moeilijk met Kampong. Echte grote kansen kwamen er niet, maar een dood spelmoment zorgde voor de gelijkmaker. Uit een corner kopte Leon Lenders de gelijkmaker binnen. Terwijl Buitenveldert nog in een moeilijke fase zat, wist Campbell vlak voor rust de voorsprong te herstellen: 2-1.

In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer en direct na rust scoorde Van de Pol zijn tweede doelpunt van de avond: 3-1. Vlak daarna leek Kampong weer terug in de wedstrijd te komen, maar een vrije trap van Maxime Yenga ging rakelings naast. Na een uur spelen maakte Nabil Ezzahri het vierde doelpunt voor de thuisploeg, waardoor de wedstrijd wel gespeeld was. Zeven minuten voor tijd was er nog een opvallend moment. Van de Pol kreeg de bal en schoot zijn derde doelpunt binnen achter doelman Rik Schrurs. De grensrechter stak zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf keurde de goal gewoon goed waardoor de eindstand naar 5-1 werd getild.

“De scheidsrechter stond dichtbij de situatie en naar mijn inzien was het geen buitenspel. Hij stond vrij op de lijn dus ik denk dat de scheidsrechter goed gehandeld heeft. De wedstrijd was al klaar, dus of het nou 4-1 of 5-1 was geworden, had niet veel uitgemaakt”, zei Den Breejen.

De oefenmeester keek met een goed gevoel terug op het bekertreffen. “Ik vind dat wij goed hebben gespeeld en mooi positiespel hebben laten zien. Wij waren de betere ploeg op een kleine twintig minuten na de 1-0 na. Toen wisselde Kampong veel van formatie waardoor wij geen grip op het middenveld kregen. Zij hebben verder niet echt gevaarlijke kansen gehad. dus het was een terechte overwinning. Nu zitten we bij de laatste zestien en is het hopen op een mooie loting met het liefst een thuiswedstrijd.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de vierde ronde van de districtsbeker.

Verslag Roy Baltus
Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)