Buitenveldert boekt knappe zege op ervaren EDO

Buitenveldert heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. De Amsterdammers waren in Haarlem de betere van EDO. Na een 1-1 ruststand maakte Buitenveldert in de tweede helft het verschil en won het met 2-3.

Buitenveldert begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Wilfred den Breejen was fel, voetbalde goed en dat resulteerde na ruim tien minuten in een 0-1 voorsprong. Nadat Martin Campbell niet kon profiteren van een te korte terugspeelbal van Ronald Breinburg was het Jordi Erken die Buitenveldert aan de leiding bracht. Hij kon uit een corner van Michael Pereira volledig vrijstaand binnen tikken.

Na de goal van Erken kreeg Buitenveldert het moeilijker. Na twintig minuten spelen kwam het goed weg toen Jeroen Ketting een vrije trap van Tom Jacob op de lat kopte. Acht minuten later was het opnieuw Jacob die kon aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder raakte de lat maar Bob Kemper was attent om de rebound knap binnen te koppen. In het laatste kwartier van de eerste helft ging het gelijk op en kwamen beide ploegen niet tot kansen.

Na de rust kwam Buitenveldert opnieuw sterk uit de kleedkamer en pakte het na vijf minuten spelen weer de leiding. Spits Donny van de Pol kopte een afgemeten voorzet van Sergae Kogeldans tegen de touwen. Buitenveldert had zelfs de mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar een afstandsschot van Pereira werd goed gepakt door EDO-doelman Alexander van der Veldt en een goal van Van de Pol werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

EDO, dat aantrad met slechts één basisspeler onder de 30 jaar, zocht de aanval om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Alleen een schot van Jacob ging een meter naast de goal van Jon van der Donk. De grootste kansen waren voor Buitenveldert. Campbell vormde met zijn snelheid een constante bedreiging voor de defensie van de Haarlemmers. Eerst stuitte hij nog op Van der Veldt maar een kwartier voor tijd zorgde hij na een snelle counter via Ebenezer Ntim en Antonie de Puysselaar voor 1-3.

De wedstrijd leek beslist maar EDO deed zeven minuten later toch nog wat terug. Jeroen Ketting was attent op een voorzet van Dion Esajas en kopte de 2-3 achter Van der Donk. Buitenveldert kwam vervolgens niet meer in de problemen en verzuimde om de score uit te breiden. Nadat de scheidsrechter na zes minuten blessuretijd affloot kon Buitenveldert de drie punten mee naar Amsterdam nemen.

Trainer Wilfred den Breejen sprak van een terechte zege. “We hebben vandaag echt met passie gespeeld en veel strijd geleverd. Op basis daarvan hebben we verdiend gewonnen. Het is dat de grensrechter van hun nog een paar keer onterecht zijn vlag in de lucht steekt, anders had de score nog hoger kunnen uitvallen. Maar ik ben erg blij met deze overwinning. Het is knap dat we met zo’n jong team een ervaren ploeg als EDO hebben verslagen.”

Buitenveldert blijft door de overwinning bovenin meedoen in de tweede periode en doet ook op de ranglijst goede zaken. Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.