Buitenveldert de sterkste in knotsgek duel met Overbos

In de zaterdag tweede klasse A heeft Buitenveldert laten zien dat het beschikt over flinke dosis strijdkracht. De ploeg van Wilfred den Breejen kende tegen regiogenoot Overbos een slecht begin, maar trok na rust alsnog de zege over de streep: 5-3.

De thuisploeg begon dramatisch aan de wedstrijd. Binnen tien seconden lag de bal achter Buitenveldert-doelman Jon van der Donk. Vanaf de aftrap speelde Donny van Pol Maarten Verhaar in die de vervolgens tekort terugspeelde op keeper Jon van der Donk. Sven Wierda profiteerde optimaal van dit buitenkansje: 0-1.

Zestien minuten later was het opnieuw raak. Uit een vloeiende aanval zette Elmar Bijneveld de 0-2 op het scorebord. Een zeer zwak spelend Buitenveldert leek rijp voor de slacht, maar na dertig minuten stond het via een goal van Van de Pol opeens 2-1. Terwijl het ook zo maar 0-3 had kunnen staan, want even daarvoor liet Maarten Wels een grote mogelijkheid onbenut.

Die derde treffer kwam er alsnog. Tien minuten voor de theepauze kopte Remco Cicilia uit een hoekschop raak. Daarmee leek Overbos op rozen te zitten, maar niets was minder waar. In het tweede bedrijf rechtte Buitenveldert de rug en kreeg het kans op kans.

Overbos-trainer Stefan Teeken tijdens het duel met Buitenveldert.

Toch duurde het nog tot aan de 69ste minuut voor de aansluitingstreffer van Martin Campbell op het scorebord verscheen, maar na de 3-2 ging het opeens hard en werd de achterstand door Oussama van Genee en Campbell omgebogen in een 4-3 voorsprong.

In de slotfase werd het nog mooier voor de promovendus uit Zuid toen Great Nyarko de 5-3 voor zijn rekening nam. Door de zege neemt Buitenveldert afstand van de onderste plaatsen, terwijl de ploeg van trainer Stefan Teeken blijft hangen in de onderste regionen.

“Dit is een heerlijke zege, want het was een belangrijke wedstrijd. Ik had niet verwacht dat Overbos ons in de eerste helft zo zou overrompelen, maar in de tweede helft gaven wij ze een koekje van eigen deeg”, glimlachte Den Breejen, die zich een klein beetje schaamde voor de manier waarop de zege tot stand kwam. “In de tweede helft speelden we de lange bal en daar schaam ik me een beetje voor, want ik ben juist een trainer die liever wint met verzorgd voetbal.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.