Buitenveldert geeft voorsprong weg tegen NFC

In de zondag vierde klasse F heeft NFC haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. Na een 1-0 achterstand werd Buitenveldert verdiend met 2-1 verslagen. De ploeg van Gerard Adelaar  heeft daarmee de weg nar boven ingeslagen.

Binnen een minuut liet NFC zich verrassen  door Buitenveldert dat vanaf de linkerkant een hoekschop mocht nemen.  Aanvoerder Dennis Ossenkoppele was mee naar  voren gekomen en torende hoog boven iedereen en alles heen. Met een welgemikte kopstoot zette hij Buitenveldert op een 0 – 1 voorsprong.

1238128_626700840708517_1577465434_n

Na die goal was de ploeg van trainer Gerard Adelaar direct wakker en werd de aanval gezocht.  Buitenveldert werd enigszins onder druk gezet maar bleef gevaarlijk met regelmatige uitvallen die echter geen doelpunten opleverden.  Na achttien minuten spelen scoorde NFC de op dat moment zeker verdiende gelijkmaker.  Tijdens een wat onoverzichtelijke situatie voor het doel van doelman Thom Aussems  stond de topscorer van NFC , Yacob Sason, op de juiste plaats  en die mist in dergelijke situaties niet, 1 – 1.

1375052_626702060708395_442943359_n

In deze stand kwam er tot de pauze geen verandering meer.  In de tweede helft  was NFC zonder meer de bovenliggende partij.  Buitenveldert bleef wel aanvallen maar het lukte de ploeg niet om echte kansen te creëren.  Na 60 minuten spelen werd Sander Klaver in de diepte aangespeeld en met een fraaie Lob passeerde hij de doelman van Buitenveldert, 2 – 1.   In het resterende deel van de wedstrijd heeft NFC legio kansen gehad om de score  verder uit te bouwen.  Een  goede kopbal van Nick Roest werd  uitstekend door doelman Aussems  onschadelijk gemaakt  en Sander Klaver  vond de linkerpaal van het doel op zijn weg.

1377034_626699690708632_957729123_n

Vanaf de 70ste minuut  moest Buitenveldert het met een man minder doen omdat Rachid RhaRissi na zijn tweede gele kaart , met rood, het veld moest verlaten.  In de score kwam geen verandering meer en de Amstelveense ploeg mocht drie competitiepunten bijschrijven.