Home / Algemeen / Buitenveldert heeft middenmoot in zicht na overwinning bij Jong Holland

Buitenveldert heeft middenmoot in zicht na overwinning bij Jong Holland

Onderin de zaterdag tweede klasse A heeft Buitenveldert goede zaken gedaan. Met een 3-5 overwinning op bezoek bij medepromovendus Jong Holland is de ploeg van Wilfred den Breejen naar een tiende plaats gestegen en heeft het een klein beetje afstand genomen van de degradatieplekken.

Over de eerste helft in Alkmaar kon Den Breejen kort zijn: oppermachtig. De oefenmeester was erg tevreden over zijn elftal in de eerste 45 minuten. “Daarin hebben we echt heel goed gevoetbald.” Doelpunten van Donny van de Pol (zijn eerste basisplaats sinds een schorsing) en Maarten Verhaar zorgden voor een 0-2 voorsprong. Dat Jong Holland iets terugdeed via Mark Hondius (1-2) verraste Den Breejen. “De enige keer in de eerste helft dat ze in ons strafschopgebied zijn geweest.” Vlak voor rust herstelde Zakaria Madrane de marge van twee doelpunten: 1-3.

In de tweede helft knokte Jong Holland zich terug in de wedstrijd. “Ze gingen meer de duels aan, veel mannelijker en fysieker, wonnen de tweede ballen. Daar hadden wij moeite mee en konden er moeilijk onderuit voetballen.” Een treffer van Hondius zorgde voor de aansluiting, maar Antonie de Puysselaar tekende vlak daarna weer voor de 2-4.

Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen. Na de 3-4 van Rik Wijnker kreeg Jong Holland zelfs een strafschop, al werd deze gemist door Alpay Arlaslan. Buitenveldert ontsnapte aan de gelijkmaker en in het slot van de wedstrijd bepaalde De Puysselaar de eindstand op 3-5 in het voordeel van de Amsterdammers. “Ik vind het een verdiende overwinning. In de eerste helft waren we oppermachtig, de tweede helft hadden we het wat lastiger, maar hebben we goed gestreden.”

Door de zege klimt de promovendus naar de tiende plaats, net boven de degradatiestreep. Bovendien staat Buitenveldert op slechts drie punten van de vijfde plek. “Natuurlijk was dit een belangrijke overwinning. We wisten dat wij na een zwaar programma deze periode de ploegen zouden krijgen waartegen we de punten moeten pakken. Dat doen we goed met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. En volgende week wordt tegen Overbos (nummer voorlaatst, red.) weer een belangrijke wedstrijd voor de winterstop.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: RickySportphotography

Send this to a friend