Buitenveldert houdt gelijkspel over aan bezoek in Monnickendam

Zaterdag tweedeklasser Buitenveldert heeft opnieuw punten afgesnoept van koploper Monnickendam. Waar de ploeg van Wilfred den Breejen eerder dit seizoen nog met 7-2 uithaalde, pakten de Amsterdammers nu een gelijkspel bij de lijstaanvoerder: 2-2.

In de openingsfase ontsnapte de nummer voorlaatst aan een vroege achterstand. Uit een voorzet van Robin Schaaf misten Tom Pruim en Kid Ronday de bal volledig. Een misverstand van de thuisploeg hielp Buitenveldert vervolgens aan de leiding. Op fraaie wijze strafte Antonie de Puysselaar dit af en liet doelman Luuk Boontje kansloos: 0-1. Hierna was elke aanval van de gasten gevaarlijk, maar voorkwam Boontje een grotere voorsprong.

Aan het einde van de eerste helft profiteerde Monnickendam van een slippertje in de Amsterdamse verdediging. Doelman Justin Bohus ging in de fout en daar wist Kid Ronday wel raad mee: 1-1. Ondanks de gelijkmaker veranderde er weinig aan het spelbeeld, met een slordig Monnickendam en een gretig Buitenveldert dat de punten heel goed kan gebruiken in de strijd om lijfsbehoud.

Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers op achterstand. Uit een vrije trap van invaller Donny Reugenbrink kopte Mark Root snoeihard de 2-1 binnen. Monnickendam dacht dat de buit binnen was, maar kon niet lang genieten van de voorsprong. In de jacht op de 3-1 zagen de verdedigers Nizar Rahou helemaal over het hoofd, waardoor de jongeling van Buitenveldert de stand gelijk kon trekken.

In de slotfase moesten de Amsterdammers overleven met tien man omdat Brian Krijger onnodig een tweede gele kaart (en dus rood) pakte. Het lukte Buitenveldert om het 2-2 gelijkspel over de streep te trekken. Veel schiet de ploeg van Wilfred den Breejen hier niet mee op. De achterstand op de veilige elfde plek is zeven punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.