Home / Algemeen / Buitenveldert na zege bij Opperdoes verzekerd van handhaving

Buitenveldert na zege bij Opperdoes verzekerd van handhaving

Het doel dat Buitenveldert-trainer Wilfred den Breejen voorafgaand aan dit seizoen voor ogen had is bereikt. Het tweede pakte een tijdje terug de titel en het vlaggenschip speelde zich zaterdag op bezoek bij Opperdoes veilig: 0-1. De Amsterdammers zijn bovendien nog in de race voor de derde periode van de zaterdag tweede klasse A.

“Ik ben hier heel blij mee. Met veertien punten boven de streep, en nog vier duels te gaan, zijn we officieel veilig. We draaien een heel goed seizoen”, aldus Den Breejen die zijn ploeg het onnodig moeilijk zag maken. “We waren tachtig minuten heer en meester, maar de laatste tien minuten kregen we het nog wel moeilijk. Daarvoor kregen we de kansen om het al te beslissen.”

Buitenveldert opende na tien minuten de score. Uit een vrije trap van Michael Pereira zorgde Maarten Verhaar voor de treffer. De gasten legden in het eerste bedrijf volgens Den Breejen verder een verzorgde pot op de mat, zonder daarbij heel veel kansen te creëren. De keuzeheer had meer verwacht van Opperdoes. “Ik had verwacht dat zij op dit moeilijke veld er vol op zouden klappen, maar dit gebeurde niet. Het was heel tam vanuit hun kant en de wedstrijd kabbelde voort.”

Na de pauze kregen de gasten onder andere via Walid Hanafij en Zakaria Madrane goede kansen om het duel op slot te gooien. “Ik vond dat wij soms laks met onze kansen omsprongen en ik had gevoel dat we niet door hadden dat de gelijkmaker nog kon vallen. Vooral de laatste tien minuten waren erg naïef van ons.”

Toch hield Buitenveldert stand en doet het door de overwinning prima mee in de derde periode. Daar staan de blauwhemden nu derde. Den Breejen: “Als we die halen dan is dat heel bijzonder. Gezien het programma heb ik het gevoel dat er kansen liggen. We moeten ook nog tegen ploegen die tegen degradatie vechten dus het zal wel zwaar worden. Als het ons lukt om uit de laatste vier duels twaalf punten te halen dan heb ik er een goed gevoel bij. We zijn nu veilig. Dat is het belangrijkst, maar die jongens hebben het er wel over en willen er vol voor gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt