Buitenveldert in sterke tweede helft langs Arsenal

In de zaterdag tweede klasse A heeft Buitenveldert haar eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Na twee nederlagen tegen Monnickendam en ZOB wist de ploeg van trainer Wilfred den Breejen wel te winnen van Arsenal. Buitenveldert boog in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 2-5 overwinning.

De wedstrijd begon slecht voor Buitenveldert. Arsenal begon furieus aan de wedstrijd en kwam al na twee minuten spelen op voorsprong. Spits Bas Beverwijk profiteerde van balverlies achterin bij Buitenveldert en schoot hard en hoog de 1-0 tegen de touwen. Drie minuten later had Beverwijk de ultieme kans om de score te verdubbelen nadat Melvin Holwijn door Sergae Kogeldans werd neergelegd in het strafschopgebied. Rik Hoogland koos echter de goede hoek en stopte de penalty van Beverwijk.

Arsenal bleef in het eerste kwart van de wedstrijd de betere ploeg. Toch had Buitenveldert de stand na ruim twintig minuten gelijk moeten trekken, maar Arsenal doelman Roemer Gerdes redde tot twee keer toe op inzetten van Antonie de Puysselaar en Maxim de Swaan. Aan de andere kant mochten de bezoekers Hoogland danken dat de schade voor rust beperkt bleef. De goalie wist met goede reddingen Holwijn en Jacob Bras van scoren af te houden.

Na de rust kwam er een feller Buitenveldert uit de kleedkamer. De felheid van Buitenveldert werd drie minuten na rust direct beloond. Maxim de Swaan omzeilde buitenspel, passeerde met een goede actie Gerdes en tikte simpel binnen: 1-1. Buitenveldert ging door en zeven minuten later kwam het zelfs op voorsprong. Martin Campbell behield goed het overzicht en bracht Donny van de Pol in stelling om te scoren. De bezoekers zaten goed in de wedstrijd, maar kregen ruim een kwartier na rust een domper te verwerken. Hoogland leek een slap schot van Holwijn zonder problemen op te pakken, alleen de doelman liet de bal op knullige wijze door zijn benen glippen: 2-2.

De beide jonge keepers, die verder overigens een goede wedstrijd speelden, hadden sowieso een hoofdrol in deze wedstrijd, want vijf minuten na de treffer van Holwijn ging ook Gerdes in de fout. De Swaan profiteerde en tekende met zijn tweede van de middag voor de 2-3. Van de Pol had even later het verschil naar twee kunnen brengen, maar zijn inzet ging naast.

In het laatste kwartier moest Arsenal meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kregen de snelle aanvallers van Buitenveldert meer ruimte. Tien minuten voor tijd was Campbell het eindstation van een uitstekende combinatie via invaller Nabil Ezzhari en zette hij de 2-4 op het scorebord. Het verzet van Arsenal was gebroken en drie minuten voor tijd bracht van de Pol in drie instanties de stand op 2-5. Diezelfde Van de Pol kreeg nog kansen op 2-6, maar de eindstand bleef op 2-5.

“Deze overwinning komt op een goed moment”, zei Den Breejen na afloop. “Arsenal is een felle ploeg en daar hadden we het in de eerste helft moeilijk mee. Wij misten de agressiviteit en felheid in de duels. In de tweede helft hadden we dat wel en dan komen ook de kwaliteiten van ons naar boven. Dit is een lekkere en belangrijke overwinning.”

Arsenal-trainer Imro Wielkens baalde ervan dat zijn ploeg de tweede helft terug viel. “Het is jammer dat we de goede eerste helft niet konden voortzetten. We komen nog gelukkig op 2-2, maar daarna was Buitenveldert de betere ploeg. We hebben uiteindelijk terecht verloren.”

Kijk hier alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.