Home / Algemeen / Buitenveldert strikt Karreman als opvolger Esajas

Buitenveldert strikt Karreman als opvolger Esajas

Buitenveldert heeft een opvolger gevonden voor Harvey Esajas. Ron Karreman zal vanaf volgend seizoen voor de groep staan bij de zondag Vierdeklasser. Met de komst van Karreman en de al eerder aangestelde Den Breejen voor de zaterdagselectie heeft Buitenveldert nu zowel op de zaterdag als op de zondag haar trainers binnen.

Met Karreman heeft Buitenveldert een trainer binnengehaald met de nodige ervaring. Karreman stond al eerder voor de groep bij clubs als OFC en Swift en wist met Blauw Wit Wormerveer te promoveren van de vierde klasse naar de tweede klasse. In gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal vertelt Karreman over zijn aanstelling en zijn verwachtingen bij Buitenveldert.

Karreman: “Er gingen wel een paar gesprekken over heen voordat we eruit waren. Dat kwam mede doordat er een hele nette sollicitatie procedure aan vooraf ging. De gesprekken verliepen verder in een goede sfeer en ik had daarbij als voordeel dat ik de club al langer ken en er redelijk bekend ben.” De oefenmeester had zich daarnaast goed verdiept in de club voordat beide partijen tot een akkoord kwamen.

Op dit moment is Karreman trainer bij ZVV Zaandijk, dat op een zevende plaats staat in de zondag Vierde klasse E. Na vijf jaar hoofdtrainer te zijn geweest van Zaandijk werd het voor Karreman tijd om aan de slag te gaan bij een nieuwe club. Karreman: “Ik ben niet iemand die snel van vereniging switcht. Hiervoor zat ik bijvoorbeeld zeven jaar bij KFC, waar ik hoofdtrainer was en ook twee jaar als Technisch Manager heb gewerkt. Ik stap niet zomaar over naar een andere club, het gevoel moet dan wel goed zijn en dat is het geval bij Buitenveldert.”

Met zijn nieuwe club heeft Karreman nog geen uitgesproken doelstellingen. Wel wil de hoofdtrainer graag hogerop met Buitenveldert. Karreman: “Ik heb de groep te weinig gezien om nu al specifiek mijn ambities uit te spreken. Eerst wil ik een tijdje met de spelers aan het werk, voordat ik een goede uitspraak over de ambities kan doen. Maar Buitenveldert is een aantal jaar geleden begonnen het talent in de jeugd vast te houden en dat heeft effect gehad, want de selectieteams spelen nu allemaal op een redelijk goed niveau. We moeten er nu voor gaan zorgen dat de zondagselectie mee gaat groeien naar dat niveau. Iedere trainer gaat altijd voor het hoogste en zo denk ik er ook over. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.”

Foto: Zaanse Sportkrant

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!