Buitenveldert stunt bij koploper BOL

Hij wilde zo graag eens stunten tegen een topploeg. De wens van Buitenveldert-trainer Wilfred den Breejen is nu in vervulling gekomen. Op bezoek bij koploper BOL verraste de promovendus door met 0-2 te winnen, waardoor een grote stap is gezet richting een langer verblijf in de zaterdag tweede klasse A.

Een betere start had de oefenmeester niet kunnen wensen. Na twintig minuten spelen zag hij een 0-2 voorsprong op het scorebord staan. En dat was niet eens onverdiend. In de zestiende minuut werd een schot van Martin Campbell van richting veranderd, vier minuten later werd de vleugelaanvaller door BOL-doelman Xander Snoek onderuit gehaald. Donny van de Pol benutte de toegekende strafschop: 0-2.

Voor het eerst dit seizoen stapte Den Breejen van zijn eigen plan af. “Normaal spelen wij altijd volle bak, maar in de thuiswedstrijd waren we vol in het mes van BOL gelopen (0-5). Dat waren de spelers niet vergeten en we hebben het er over gehad om iets te wijzigen. BOL laat het spel over aan de tegenstander om dan genadeloos toe te slaan in de counter. Dit hebben wij omgedraaid door BOL nu het spel te laten maken, iets wat ze niet kunnen, en zelf keihard toe te slaan. Het heeft behoorlijk geholpen.”

In de tweede helft kwamen de Amsterdammers een paar keer goed weg toen BOL alles op de aanval gooide. “We moesten alle zeilen bijzetten”, aldus Den Breejen. De paal en lat waren Buitenveldert goed gezind. Er heerste na afloop een behoorlijk euforische stemming. “Het hielp ook mee dat ons tweede elftal kampioen is geworden (reserve tweede klasse, red.). Vanavond gaan we het goed vieren met een boottocht. We zijn uit ons BOL”, glimlachte de oefenmeester.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)