Home / Algemeen / Buitenveldert vergeet het nu al af te maken tegen Reiger Boys

Buitenveldert vergeet het nu al af te maken tegen Reiger Boys

Buitenveldert heeft een goede stap gezet richting promotie naar de zaterdag tweede klasse. De ploeg van Wilfred den Breejen keerde met een 3-1 overwinning op bezoek bij Reiger Boys terug uit Heerhugowaard en kan het volgende week op eigen veld af kunnen maken. “Maar dat had vandaag ook al gekund”, zegt Den Breejen.

De oefenmeester kan nog steeds niet geloven dat er na het laatste fluitsignaal 1-3 op het scorebord stond. “Over de manier waarop wij met al onze kansen omgingen, ben ik niet tevreden. Het had 4-0, misschien wel 5-0 moeten zijn. We misten kansen, echt niet normaal. In de slotfase kregen we de bal er zelfs niet vanaf vijf meter in het doel.”

Op dat moment stonden de Amsterdammers met 0-2 voor. Anthony de Puijsselaar bepaalde de ruststand op 0-1 en maakte vijf minuten na de hervatting zijn tweede. De derde, de hattrick van de aanvaller, viel pas in de 94ste minuut. Den Breejen: “En na de aftrap maakt Reiger Boys meteen 3-1. Dan doen we onszelf tekort.”

Buitenveldert - Ouderkerk

“In de eerste wedstrijd van de nacompetitie wil je iets neerzetten”, zegt hij. “Natuurlijk ben ik tevreden over het resultaat, vooraf teken je voor een 3-1 overwinning. Ook over het spel en de inzet hoef ik niet te klagen. We speelden met een erg jong team, zelfs drie A-junioren aan het einde, tegen een ervaren Reiger Boys.”

Zo is Buitenveldert nog niet helemaal zeker van de promotie. Volgende week komt Reiger Boys op bezoek in Amsterdam. “We zijn op onze hoede. Reiger Boys heeft een goede spits en het verschil is maar twee doelpunten. Als je een slechte dag hebt, kan je zo in de problemen komen. Terwijl we het vandaag al af hadden kunnen maken.”

Archieffoto’s Jeroen de Kock

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)