Buitenveldert verrassend onderuit tegen Reiger Boys

Buitenveldert is er niet in geslaagd de tweestrijd met Reiger Boys in het voordeel te beslissen voor een plek in de zaterdag tweede klasse. Vorige week werd nog met 1-3 gewonnen in Heerhugowaard, maar door een 0-4 nederlaag na verlenging op eigen veld promoveert Reiger Boys. Al krijgen de Amsterdammers nog een herkansing tegen Zandvoort.

Ondanks de overwinning vorige week was trainer Wilfred den Breejen na afloop teleurgesteld. Zijn ploeg liet het liggen om het in de heenwedstrijd tegen Reiger Boys al af te maken. “Je kan volgende week zo een slechte dag hebben. Dan wordt het weer een ander verhaal.”

Buitenveldert - Reiger Boys

In Amsterdam stond er gisteren een anders ingesteld Reiger Boys tegenover Buitenveldert. De gasten wisten dat er een inhaalrace nodig was om nog kans te maken en gingen op zoek naar de snelle openingstreffer. Die viel echter niet, want beide ploegen bleven op een brilstand steken bij rust.

Voor de thuisploeg was doelman Paul Roos meerdere keren een sta-in-de-weg voor een belangrijke openingstreffer. Die viel pas na ruim een uur voor Reiger Boys. Uit een hoekschop van Pascal Kabalt schoot Yucel Gundogdu de bal binnen en niet veel later was het opnieuw raak. Giovanni Kasanwirjo werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty werd door Jan de Bruijn verzilverd: 0-2.

Zo waren de rollen in één keer omgedraaid. Met deze stand zou er namelijk verlengd worden. Beide ploegen wilden het hier niet op laten aankomen en zochten veelvuldig de aanval, alleen zonder succes. In de verlenging was het Reiger Boys dat genadeloos toesloeg, met een hoofdrol voor Kasanwirjo.

Eerst werd een voorzet van de vleugelaanvaller binnen gekopt door De Bruijn, die de ploeg uit Heerhugowaard daarmee ook op voorsprong schoot over twee wedstrijden. Een paar minuten besliste Kasanwirjo de tweekamp door met zijn 0-4 Reiger Boys naar de derde klasse te schieten.

Zo verspeelde Buitenveldert op eigen veld een 3-1 voorsprong uit de eerste wedstrijd en liep het promotie mis. Al krijgt de ploeg van Wilfred den Breejen nog een kans. Dinsdag spelen de Amsterdammers in de buurt van Haarlem op neutraal terrein tegen Zandvoort (uitgeschakeld door EVC) voor een plek in de zaterdag tweede klasse.