Buitenveldert zakt ondanks winst naar tweede plek in derde periode

Buitenveldert heeft in de jacht op het nacompetitietoetje gedaan wat het moest doen. De mannen van Wilfred den Breejen wonnen aan de Boelelaan met 3-1 van Jong Holland. Ondanks de winst raken de blauwhemden de koppositie in derde periode in ieder geval voor een week kwijt aan WVHEDW, dat er lustig op los scoorde tegen Marken (6-0).

“Ik had de uitslag van WVHEDW niet verwacht. Het verschil is nu één doelpunt in het voordeel voor hun. Wij krijgen volgende week Overbos. We weten wat ons te doen staat: doelpunten maken. Dat wisten we al, maar dat wordt nu helemaal belangrijk”, blikt Den Breejen alvast vooruit naar volgend weekeinde.

Het eerste wapenfeit van dit duel was na vijf minuten voor Buitenveldert. Martin Campbell mikte op aangeven van Michael Pereira naast. De thuisploeg dicteerde het spel en Jong Holland probeerde het vooral via de counter. Alpay Alarslan was de gevaarlijkste man van de gasten. Na een kwartier kwam doelman Jon van der Donk goed uit zijn goal om de o-1 te voorkomen.

Niet lang daarna opende Buitenveldert wel de score. Een bijna identieke aanval als de openingskans. Pereira zorgde voor het voorbereidend werk en dit keer was Martin Campbell wel ijskoud. Lang kon Buitenveldert niet van de voorsprong genieten. Bart Zijp kopte Jong Holland in de 21ste minuut langszij: 1-1.

Het duel werd er na deze treffers niet beter op. Den Breejen: “Het was een moeizame wedstrijd. Vooral in de eerste helft. Een laag tempo en geen moer aan om naar te kijken. Jong Holland voetbalde voornamelijk in de handbal verdediging en daar maakten zij het ons moeilijk mee.” In de slotfase van het eerste bedrijf moest Jong Holland-middenvelder Jay Haanraads met naar verluidt een beenbreuk per brancard af worden gevoerd. Na het oponthoud waren de bezoekers nog gevaarlijk via Alarslan en Bas Blankendaal.

Een donderspeech wilde Den Breejen het niet noemen, maar hij heeft in de rust wel gezegd dat het anders moest. “Ik heb duidelijk gemaakt wat er aan de hand is en waar we voor voetballen. Ik zag in de eerste helft niet aan mijn ploeg dat we voor een unieke prijs voetballen, want dat is die periode. Geschiedenis als we dat halen. Dan moet je tot het bot gemotiveerd zijn en dat waren we in de tweede helft wel.”

Nadat Jong Holland nog bijna het net vond via een knappe inzet met buitenkant voet van Zijp, trok Buitenveldert het duel naar zich toe. Pereira zorgde via een prachtige vrije trap voor de 2-1 van de gastheren. In het verdere verloop liet Buitenveldert na de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Campbell miste van dichtbij en ook invaller Justin Semmoh had het vizier niet op scherp. De andere invaller Antonie de Puysselaar had dit wel. De vleugelspeler nam het leer in één keer op de slof en bracht de 3-1 op het bord.

Het was nog niet genoeg voor Buitenveldert om lijstaanvoerder te blijven in de periode. WV-HEDW stond inmiddels al met 6-0 voor, dus er was minimaal nog één doelpunt nodig. Buitenveldert was er meerdere keren dichtbij. De allergrootste kans was in de slotseconden voor Martin Campbell. Voor een nagenoeg leeg doel schoot hij over.

Den Breejen baalde van de gemiste kansen, maar was verder tevreden met resultaat. “Opdracht één was drie punten pakken. Zij speelden vorige week nog 1-1 tegen BOL, dus je weet dat dat niet makkelijk is. We wilden daarnaast met meer dan één doelpunt verschil winnen en dat is ook gelukt.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen