Home / Algemeen / Buitenveldert (zaterdag) is in Düsseldorf beter geworden in de derde helft

Buitenveldert (zaterdag) is in Düsseldorf beter geworden in de derde helft

Veel clubs waren afgelopen weekend op trainingskamp. De een wat dichterbij dan de ander, maar de insteek was overal het zelfde: voetballen en teambuilding. Dat gold ook voor zaterdag tweedeklasser Buitenveldert. De ploeg van Wilfred den Breejen verbleef drie dagen in Düsseldorf.

“Het was gezellig en leuk. Zoals een trainingskamp hoort te zijn. De afgelopen jaren gingen we steeds een nacht weg, maar nu hebben we voor het eerste voor een wat langer verblijf gekozen. Dat is ons goed bevallen.”

Door de sneeuwval in Duitsland, en de daardoor ontstane vertraging, kwam het trainingskamp wat later op gang dan gepland. Den Breejen: “We speelden zaterdag tegen Balspiel Verein 04 Düsseldorf. Tijdens de wedstrijd van het tweede elftal ging het nog wel, maar daarna begon het weer behoorlijk te sneeuwen. Er had niet veel meer moeten vallen anders was het gevaarlijk geworden. Nu is er gelukkig niets gebeurd.” De tegenstander, vergelijkbaar met een derdeklasser, werd eenvoudig met 7-4 verslagen.

Bij het tweede van Buitenveldert viel er nog goed te spelen (10-0 winst), maar later op de dag viel er nog meer sneeuw

Het belangrijkste voor de trainer was het werken aan de teambuilding. “De ‘derde helft’ kan bij ons inderdaad wel wat beter. We hebben vooral zaterdag daar goed aan gewerkt. Je ziet echt dat je elkaar op een andere manier leert kennen.”

Aanstaande zaterdag oefent Buitenveldert tegen AMVJ en een week later staat de hervatting van de competitie op het programma met een uitwedstrijd tegen EDO. “We hebben nu zestien punten. Ik denk dat we er dertig nodig hebben om ons veilig te spelen. Dat is ons eerste doel. Wel merk ik dat de spelers ook kijken naar de stand in de tweede periode. We staan drie punten achter op HBOK en die hebben best een zwaar programma. Als we van EDO en Marken weten te winnen, dan zal mijn aandacht er misschien ook heen verschuiven. Voorlopig ben ik alleen maar bezig om ons veilig te spelen.”