Foto Caroline Kramer | Buitenveldert heeft de beste papieren voor de derde periodetitel in zaterdag 2A

Buitenveldert zet ook Hellas Sport overtuigend opzij

Twee keer achter elkaar met 4-0 winnen en de stand in de derde periode aanvoeren; Buitenveldert draait momenteel erg goed in de zaterdag tweede klasse A. Na EVC moest ook laagvlieger Hellas Sport hieraan geloven. Met twee doelpunten en een assist was Martin Campbell de grote man aan Amsterdamse zijde.

Gemakkelijk was het echter niet voor Buitenveldert. “Hellas speelde heel verdedigend en in het begin hadden wij moeite om hierin de ruimte te vinden. Op het moment dat dit ons eindelijk lukte, hebben we het heel knap gedaan”, aldus trainer Wilfred den Breejen. Met name de openingstreffer in de achttiende minuut vond de oefenmeester ‘briljant’. “Fraai positiespel op de vierkante meter tussen tien verdedigers van Hellas, Zakaria Madrane die de bal voortrok en Oussama van Geene die bij de eerste paal binnentikte.”

Na een half uur verdubbelde Walid Hanafij de voorsprong van de gasten. Martin Campbell kwam goed naar binnen, soleerde langs drie tegenstanders en kon de bal nog net bij Hanafij krijgen, die met een schuiver keurig de 0-2 maakte. Nog voor de rust besliste Buitenveldert het duel. Donny van de Pol werd bij een snelle tegenaanval gelanceerd en bleek niet zelfzuchtig. De topscorer van de Amsterdammers gunde de 0-3 aan de meegelopen Campbell.

In de tweede helft zorgde een veranderde speelstijl bij Hellas voor druk op de Amsterdammers. “Wij hebben het in het eerste kwartier echt even moeilijk gehad. Een paar keer kwamen wij goed weg en onze doelman (Jon van der Donk, red.) hield ons op de been”, zegt Den Breejen. Die fase was in de zestigste minuut voorbij toen Campbell aan alle onzekerheid een eind maakte met de 0-4.

“Het klopte allemaal”, was de oefenmeester erg tevreden over de ruime overwinning. Op doelsaldo houdt Buitenveldert momenteel WV-HEDW en BOL achter zich in de strijd om de derde periodetitel, met nog twee wedstrijden te gaan. De Amsterdammers hebben bovendien een lichter programma. “Twee weken geleden zei ik dat wanneer wij de laatste vier wedstrijden winnen, alles in eigen hand hebben. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Wij hebben wat blessures en schorsingen en zijn nog altijd een promovendus. Elke week blijven wij leren en moeten wij het maximale vragen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto boven: Caroline Kramer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)