Burak Bulduk verlaat DCG voor avontuur bij Zaanlandia

Zaanlandia heeft na het aantrekken van Ryan Brown (ZSGOWMS) opnieuw een versterking van een Amsterdamse club binnen gehaald. Burak Bulduk komt over van zondag tweedeklasser DCG.

Bulduk verlaat DCG na een aantal kleine ruzies en incidenten, waarna hij het gevoel kreeg op zoek te moeten gaan naar een andere club. “Er zijn dit seizoen een aantal dingen gebeurd die niet goed waren. Het waren geen grote conflicten maar een paar kleine ruzies tussen mij en DCG. Ik brak mijn neus tijdens een wedstrijd en vervolgens namen ze het mij kwalijk dat ik er tijdens de eerste twee nacompetitiewedstrijden niet was, terwijl ik van te voren al had aangegeven dat ik er niet zou zijn. Ik kreeg een beetje het gevoel dat DCG niet met mij verder wilde.”

De 27-jarige middenvelder besloot om te vertrekken bij DCG en kwam via een speler van Zaanlandia in contact met trainer Ronald Dooijeweerd. “Ik kende de trainer van Zaanlandia nog en toen ik besloot om bij DCG weg te gaan, heb ik contact met hem gezocht. We waren heel snel rond. Binnen één telefoontje waren we er uit en ik heb eigenlijk meteen mijn ja-woord gegeven. Het is voor mij een mooie uitdaging om bij Zaanlandia aan de slag te gaan.”

Bulduk heeft goede hoop dat Zaanlandia volgend seizoen een rol van betekenis kan spelen in de zondag tweede klasse A. “Zaanlandia laat al een aantal jaar zien dat het een stabiele selectie heeft. Ze eindigen eigenlijk altijd wel hoog in de middenmoot. Het is natuurlijk altijd even afwachten de eerste paar wedstrijden, maar ik heb vertrouwen in een goed seizoen. Er komen nog een aantal versterkingen bij dus ik denk dat we een goede selectie krijgen. We moeten zeker voor een periode kunnen gaan.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)