Wedstrijd van de week

Buren AGB en DCG zijn er klaar voor

De wedstrijd van de week komt deze week uit de zondag derde klasse C. De buren AGB en DCG nemen het tegen elkaar op Sportpark Ookmeer. Het Amsterdamsche Voetbal zal zoals gebruikelijk een video verslag van dit duel maken.

De ontmoeting tussen de twee rivalen belooft op voorhand al spektakel. In de eerste ontmoeting werd het 3-3 en verspeelde AGB de kans om de eerste periodetitel te winnen. AGB-trainer Senel Cebar: “Dat was denk ik onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We stonden zelfs met 2-0 achter en scoorde vlak voor tijd pas de 3-3. Er stond toen veel spanning op het duel omdat we een prijs konden winnen. Daarnaast speelde ook mee dat een aantal spelers van mij in het verleden bij DCG hebben gespeeld”.

Sindsdien is er veel veranderd. Ron van de Velde werd ontslagen en Ton Ojers nam het samen met Willem Jansen over. DCG is uit de degradatie zorgen en is zelfs koploper in de derde periode. Cebar: “DCG draait erg goed de laatste weken. Over Ojers kunnen je zeggen wat je vind maar hij pakt wel de punten met DCG en dat is knap”.

Bij AGB loopt het allemaal even wat minder de laatste weken. Uit de laatste drie duels werd slechts één punt gepakt. Cebar: “Tegen United Davo hebben we terecht verloren maar tegen Onze Gezellen (1-1, red.) hebben we echt de winst weggegooid. Zij hebben geen kans gehad in de hele wedstrijd en vlak voor tijd kregen we een strafschop tegen. Van dat puntverlies  ben ik echt goed ziek geweest. Vorige week tegen Zwanenburg hadden we bij rust eigenlijk 3-1 voor moeten staan. We misten zelfs een strafschop”.

Door al dat puntverlies is AGB niet meer de trotse koploper. De achterstand op RKDES bedraagt twee punten met nog zeven wedstrijden te gaan. DCG richt zich op de derde periode en een goede eindklassering om via die weg in aanmerking te komen. AGB moet het zondag in ieder geval doen zonder haar spits en topscorer Muhammet Kocak. Hij zit een schorsing uit.

De samenvatting van de wedstrijd van de week is zondag vanaf ongeveer 22:00 uur te zien op deze site.

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door Firma Compeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)