Rano Burger

Burger krijgt kans bij Almere City: “Mezelf bewijzen”

Rano Burger mag volgend seizoen aansluiten bij Almere City Onder-21. De 19-jarige middenvelder, die in de zomer van 2019 de jeugdafdeling van FC Groningen inruilde voor speelminuten bij Purmersteijn, is maar al te blij met zijn nieuwe kans.

Ervaring bij Purmersteijn

Burger was vorig jaar zomer teleurgesteld dat hij de Groningse jeugd moest verlaten, maar bleef vastberaden  dat hij in het betaald voetbal ging terechtkomen. “Voor mezelf had ik nog altijd het gevoel dat ik nog niet klaar was met het betaald voetbal. Hoewel iedereen tegen me zei dat het lastig ging worden, ben ik ervoor gegaan. Dat ik nu zo’n fantastische stap mag maken, ben ik zeer blij mee”, reageert de talentvolle voetballer.

De middenvelder maakte dit voetbaljaar een lastig seizoen mee met Purmersteijn, al ziet hij het vooral als een leerzame periode. “Iedereen denkt dat het eenvoudiger voetballen is als je van een BVO (Betaald Voetbal Organisatie, red.) komt. Het is echter juist nog moeilijker, omdat je in de senioren terechtkomt. Bovendien kom je met oudere jongens te spelen die het spel simpelweg anders zien vanwege hun ervaring. Ik heb echter mijn wedstrijden proberen te spelen hoe ik dat ook bij FC Groningen deed, wat ervoor heeft gezorgd dat ik mezelf in de kijker heb gespeeld bij Almere City.”

Kans in Almere

Gedurende het voetbalseizoen kreeg Burger plotseling een mail van de Almeerse club of hij een testwedstrijd wilde voetballen. Burger besloot voor zijn kans te gaan. “Ik speelde daar een goede wedstrijd, waarna ik ook een training mocht meedoen. Toen was het eigenlijk snel besloten. Aankomend seizoen sluit ik bij de Onder-21 aan, waar ik mezelf écht wil bewijzen. Het is leuk dat ik weer bij een BVO ben, maar nu is het voor mij hard werken om mezelf te laten zien”, aldus Burger.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rano Burger

Kooij, Klop en Magnée verlaten Purmersteijn: “Willen de club bedanken”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)