Kooij, Klop en Magnée verlaten Purmersteijn: “Willen de club bedanken”

De zaterdagselectie van Purmersteijn heeft de afgelopen drie seizoenen reuzenstappen gezet. Waar de club een aantal jaren geleden nog in de vierde klasse uitkwam, draaide het dit seizoen bovenin mee in de tweede klasse. Charles Kooij, Roy Klop en Jamèl Magnée maakten gezamenlijk de groei van de selectie mee. De drie vrienden verlaten de club na dit seizoen om in een vriendenteam van SV Beemster verder te voetballen.

Ingewikkelde beslissing

Hoofdtrainer Lars Keppel heeft de zaterdagselectie de laatste jaren in een rap tempo ontwikkeld, zo ziet ook Kooij. “Ik moet eerlijk zeggen dat het mij pijn doet om bij Purmersteijn weg te gaan, mede omdat ik een van de oprichters van het zaterdagteam ben. We zijn destijds begonnen met de insteek om met een groep jongens die stuk voor stuk op een hoog niveau hebben gespeeld, bij elkaar te komen en een balletje te trappen. Dat beviel eigenlijk zo goed dat we al snel een hecht team werden. Daardoor is het enorm gezellig geworden.”

“De kant waar Lars (Keppel, red.) en John (Smits, red.) heen willen, gaat volgend seizoen alleen zorgen voor een nog hoger niveau”, gaat hij verder. “Absoluut begrijpelijk, want dat zit zeker in het team, maar ik weet niet of ik het volgend seizoen ga redden. Met mijn bedrijf heb ik het namelijk hartstikke druk. Dus ik moest keuzes maken.” Ook Magnée woog zijn opties de afgelopen maanden af. “Dit seizoen heb ik een beetje pech gehad met mijn blessure. In mei 2019 ben ik geopereerd, omdat ik een scheurtje in mijn meniscus had. Daar kwakkelde ik simpelweg mee.”

“Bovendien speelden mijn teamgenoten gewoon uitstekend, dus dan wordt het lastiger om gelijk weer in het team te komen. Daarnaast heb ik mede door mijn drukke privé- en werkleven de keuze gemaakt om wat lager te voetballen.” Voor Klop lag het wat anders. “Dit is mijn tweede seizoen bij Purmersteijn, maar heb zo goed als alles gespeeld. Dat is dan ook zeker niet de reden om weg te gaan, aangezien ik mezelf prima vermaak. Alleen ik wil écht nog een keer met mijn vriendengroep voetballen en dan moet ik die stap gewoon maken.”

En dus kwam het moment voor Kooij, Klop en Magnée om naar SV Beemster te vertrekken. “Wij roepen al jaren dat we als vrienden nog een keer samen willen voetballen”, vertelt Kooij. “De kans kwam er nu, omdat Jamèl, Roy en ik positief tegen een stap terug aankeken. Vooral ik vanwege mijn werk, want het kost mij momenteel onwijs veel energie om doordeweeks en op zaterdag aanwezig te zijn. Het is dubbel leuk dat we weer samen kunnen spelen.”

Terugkijken

De drie voetballers kijken met een goed gevoel terug op hun periode bij Purmersteijn. “Het was geweldig”, stelt Magnée. “Eerst heb ik vijf jaar in de zondagselectie gezeten, waarmee ik in de hoofdklasse speelde. Vervolgens ben ik er drie jaar tussenuit geweest, maar daarna kwam ik terug om met de zaterdagselectie in de vierde klasse te beginnen. De afgelopen drie jaar waren echt fantastisch met het kampioenschap in de vierde klasse en de promotie in de derde klasse. Nu stonden we er weer goed voor, al kunnen we helaas het seizoen niet afmaken.”

“Het was voor mij én als team een zeer succesvolle periode”, haakt Klop in. “Het eerste seizoen zijn we direct gepromoveerd en dit voetbaljaar doen we wederom behoorlijk mee, dus het avontuur bij Purmersteijn is vrijwel perfect verlopen.” Ook Kooij ziet in dat tot nu toe zijn mooiste jaren bij Purmersteijn liggen. “De afgelopen drie seizoenen heb ik zoveel gezelligheid meegemaakt en goede mensen om me heen gehad. Bovendien was het in de buurt, dus ik heb uitsluitend positieve gevoelens aan dit avontuur.”

De spelers hadden echter een ander einde in hun hoofd dan hoe dit seizoen afloopt. De KNVB besloot dinsdagavond alle amateurcompetities dit voetbaljaar te schrappen, waardoor alles volgend seizoen weer vanaf nul begint. “Het doet ons drieën zeker pijn om op deze manier weg te gaan, omdat het gewoon een vreemde afsluiting is. Wij willen de club dan ook bedanken voor de prachtige jaren die we mochten meemaken”, aldus Kooij. Woensdagochtend werd overigens duidelijk dat Lorenzo Rijmers en Joshua Zaandam eveneens van Purmersteijn naar SV Beemster overstappen.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Keppel (Purmersteijn) en Kumar (AMVJ) reageren: “Gevoel van onmacht”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)