Archieffoto selectie van Forza Almere

Buth bezorgt Forza Almere eerste seizoenszege

Michael Buth was zondag de grote man aan de zijde van Forza Almere. De spits boog tijdens het duel met Victoria 1893 hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. Buth scoorde driemaal. Met die doelpunten bezorgde hij zijn ploeg de eerste zege in de derde klasse.

Hugo Oude Reimer zette Victoria voor rust op voorsprong. Oude Reimer profiteerde optimaal van een niet goed verwerkte vrije trap: 1-0. In de eerste minuut ontsnapten de Almeerders nog aan een achterstand. Een te korte terugspeelbal op de keeper leek te worden afgestraft door Victoria, maar de paal bracht redding. Verder viel er voor het aanwezige publiek weinig te beleven. Beide ploegen wisten nauwelijks gevaarlijk te worden.

Na rust trok de ploeg van Joop Struikenkamp, die vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde, het duel alsnog naar zich toe. Forza was conditioneel sterker en liep via drie doelpunten van Buth uit naar 1-3.

Het eerste competitieduel verloor de formatie van Struikenkamp met 1-2 van SCH’44.