BvCM Topscorer kent een nieuwe koploper na bizarre week

Het wegvallen van Haaglandia uit de zondag hoofdklasse heeft de nodige gevolgen voor ons klassement. Daarnaast scoorde Jesse van Huisstede vier keer tegen Kampong en hij stevent Dennis Kaars dan ook voorbij op de ranglijst.

Het terugtrekken van Haaglandia kost de ploegen (JOS, OFC, De Dijk en Chabab) maar liefst 34 doelpunten. Koploper Dennis Kaar moest er drie inleveren, Rahim Abdul kost het voer doelpunten Patrick Lokken raakt maar liefst acht doelpunten kwijt. Om ook het aantal wedstrijden met twee is vermindert is de factor van een doelpunt in de hoofdklasse verhoogd naar 1.5 (in plaats van 1.4).

Dit heeft natuurlijk de nodige verschuivingen tot gevolg. Mede ook omdat twee naaste achtervolgers dit weekend goed het doel wisten te vinden. Jesse van Huisstede is de nieuwe koploper na zijn vier doelpunten voor Weesp tegen Kampong. Ook Daniel Schermer (Purmersteijn) voegde er twee aan zijn totaal toe en klimt naar de derde plaats.

SLIDE M

Klik hier voor de stand met alle spelers die minimaal zes punten hebben verzamelt.

Bij de vrouwen was Melissa van Buuren van Kadoelen de grote winnaar van het weekend. Zij scoorde vier keer en het met 5-1 gewonnen duel tegen Alkmaarse Boys. Koploopster Lieselotte Wels (Buitenveldert) scoorde voor de verandering een keer niet en de vrouwen van Ajax kwamen niet in actie vanwege de interlands op Cyprus.

SLIDE V

Klik hier voor de actuele stand met alle speelsters die minimaal drie keer gescoord hebben.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!