Calvin Koster leidt FC Aalsmeer naar belangrijke zege op Roda’46

FC Aalsmeer is goed van start gegaan in de zaterdag eerste klasse A. De ploeg van Cor van Garderen boekte op bezoek bij promovendus Roda’46 een belangrijke zege. Mede dankzij twee treffers van Calvin Koster wonnen de Aalsmeerders met 2-4.

Met een waslijst aan blessures was het voor Van Garderen flink puzzelen in aanloop naar de competitiestart. In de laatste bekerwedstrijd, tegen Kolping Boys, maakten de Aalsmeerders geen al te beste beurt. In Leusden konden de bezoekers voetballend niet het verschil maken, maar Koster nam zijn verantwoordelijkheid door FC Aalsmeer bij de hand te nemen. Na een half uur werd zijn schot dusdanig van richting veranderd dat doelman Jaap de Greef gepasseerd kon worden: 0-1.

Vrij snel daarna zorgde een ongelukkig slippertje van doelman Jeremiah Veldman voor de gelijkmaker. Hij liet een vrije trap van Freek van Belzen door zijn handen glippen. Direct na rust leidde opnieuw een fout in de Aalsmeerse verdediging de 2-1 in. Eder Medina Delgado was zijn directe tegenstander Maties van Heesbeen kwijt en zag de Leusdenaar uit een hoekschop raak koppen.

De bezoekers leken van slag, maar na een discutabele rode kaart voor Roda’46-verdediger Charif Esadik kantelde de wedstrijd volledig. Met een man meer sloeg FC Aalsmeer keihard toe. Nieuwkomer Junior Tiller (overgekomen van RODA’23) schoof een voorzet van Martin Campbell binnen. De vleugelaanvaller was op tijd hersteld voor de eerste competitiewedstrijd, na de keiharde charge op hem, twee weken geleden in een oefenwedstrijd tegen Legmeervogels.

Nog geen twee minuten later bracht Koster de Aalsmeerders met zijn tweede treffer van de middag weer aan de leiding. In de slotminuut gooide Campbell het duel definitief in het slot. De kleine aanvaller kopte de 2-4 binnen uit een voorzet van Daan van Huffel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Ton van Eenennaam | Calvin Koster