Foto Jaap Maars: Wouter Kloes van HBOK (l) in duel met Calvin Koster van Aalsmeer

Calvin Koster na één jaar terug bij Aalsmeer

De degradant uit zaterdag 1B, Aalsmeer, heeft vanaf volgend seizoen zijn spits weer terug. Calvin Koster die vorig seizoen nog 26 doelpunten voor Aalsmeer keert na een  seizoen bij Topklasser VVSB terug bij Aalsmeer, zo meldt Voetbal in Aalsmeer. Bij VVSB ging echter niet zoals hij van te voren gehoopt had en hij verloor het plezier in het spelletje. Na één jaar besluit Koster om dus weer terug te keren op de Dreef.

Aalsmeer promoveerde vorig seizoen nog met Koster naar de eerste klasse. Met 26 doelpunten had Koster een groot aandeel in de promotie. Na het kampioenschap bij Aalsmeer besloot Koster om zijn carrière verder te vervolgen bij Topklasser VVSB. Bij de club uit Noordwijkerhout kon Koster zijn verwachtingen helaas niet waar maken. Bij maar vier wedstrijden begon de 22-jarige spits in de basis. Koster: “De spelersgroep van VVSB bleef fit en de prestaties goed. Dan kom je er moeilijk tussen.”

22092012 Calvin Koster tegen AMVJ

De eerste helft van het seizoen was Koster voornamelijk op de reservebank bij het eerste te vinden. Toen hij in januari geblesseerd raakte, viel hij buiten de A-selectie. Koster maakte toen in het tweede elftal het seizoen af. Koster: “Het plezier raakte ik een beetje kwijt. Drie keer per week trainen, school,  werk en geen uitzicht meer op het eerste elftal. De lol en motivatie werd minder.” Na zijn eerste jaar bij VVSB besloten Koster en de clubleiding om niet met elkaar verder te gaan.

Na het besluit om niet bij VVSB door te gaan was het nog niet direct duidelijk waar Koster volgend seizoen zal gaan spelen. Naast Aalsmeer waren er nog twee clubs die interesse toonde in de jonge spits. Bij FC Rijnvogels waren ze nog op zoek naar een tweede spits. Koster kon door zijn tegenvallende seizoen bij VVSB alleen geen garantie voor twintig doelpunten geven. Daarnaast toonde ook Hoofddorp nog interesse. Koster: “Dat clubs ondanks een matig seizoen toch in je geïnteresseerd zijn doet mij wel goed.”
Calvin Koster (2)

Koster keert uiteindelijk toch weer terug op het oude nest. Koster: “Ik wil bij Aalsmeer het plezier in het spelletje weer terugkrijgen. Lekker voetballen en doelpunten maken. VVSB is voor mijn een goed leerjaar geweest. Ik ben fysiek sterker geworden, en gewend aan een hoger tempo. Ik hoop dat Aalsmeer daarvan gaat profiteren. Proberen opnieuw te promoveren.”

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/ Klaas Leegwater

Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!