Carlos Groen verlaat OFC voor meer speeltijd bij Swift

Carlos Groen vertrekt na drie seizoenen bij derdedivisionist OFC. De 23-jarige aanvallende middenvelder verkast naar zaterdag Hoofdklasser Swift, waar hij hoopt meer aan spelen toe te komen. Groen, die dit seizoen veel moet toekijken vanaf de bank, is de tweede aanwinst voor de Amsterdammers.

“Swift is een mooie club in de buurt en ook meer een studentenclub. Ik ben zelf een student, dus ik denk wel dat het een club is waar ik bij pas”, zegt Groen. “Ook begin ik volgend jaar aan mijn master aan het VU en dat gaat veel tijd kosten. Ik beschik zelf niet over een auto, dus moest altijd met iemand meerijden naar Oostzaan. Nu kan ik op de fiets naar Swift.”

Voor de middenvelder was het geen makkelijke keuze om OFC te verlaten. “Ik voel me goed bij de club en de supporters zagen mij graag. Ik ben niet iemand die alleen voor het voetbal naar een club toegaat. Ik blijf vaak nog even hangen na een wedstrijd om een praatje te maken. In mijn eerste jaar promoveerden wij meteen. Het tweede seizoen heb ik bijna alles gespeeld en speelde ik ook goed. Dit jaar gaat het iets minder, aangezien ik nauwelijks tot spelen toekom. Ik hoop het toch nog goed af te kunnen sluiten.”

Via Tim Wulffraat en Guido Moelee, die hij allebei nog kent uit zijn periode in de jeugd van AZ, kwam Groen in contact met zijn nieuwe club. “Zij zeiden dat ik goed bij de club zou passen. Dat speelde ook mee in mijn keuze. Bij Swift hoop ik weer aan de bak te komen en mijn minuten te maken. De Hoofdklasse is ook een mooi niveau om op te spelen. Daar kunnen we bovenin meedraaien en proberen de stap naar de Derde Divisie te maken.”

Verslag Roy Baltus
Foto Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)