Cebar (AGB) en Koorn (OSV) zien topper nog niet als cruciaal duel

Onze wedstrijd van de week is aankomend weekeinde AGB – OSV. Beide ploegen staan op een gedeelde tweede plaats in de zondag derde klasse C waardoor het een belangrijk duel wordt in de strijd om het kampioenschap. Beide coaches, Senel Cebar (AGB) en Dennis Koorn (OSV), blikken vooruit op de wedstrijd.

AGB kwam moeizaam uit de winterstop en liet onnodige punten liggen tegen RODA 23, Arsenal en Ouderkerk. “We moeten de maanden januari en februari snel vergeten,” aldus Cebar. “We hebben veel punten laten liggen en dat is erg zonde. Veel teams graven zich in tegen ons en dan is het voor ons erg lastig om het spel te maken. Daarnaast hebben we ook een beetje pech gehad.”

OSV draait beter na de winterstop maar speelde in haar laatste duel wel gelijk tegen De Meteoor. “We doen het goed na de winterstop,” zegt Koorn. “Het gelijkspel thuis tegen De Meteoor was jammer maar het is natuurlijk de derby van Noord en een wedstrijd op zich. We speelden ook nog eens een gedeelte van de wedstrijd met tien man dus kon ik leven met een gelijkspel.”

Koorn nieuw

De coach van OSV ziet de wedstrijd van zondag nog niet als een cruciaal duel om het kampioenschap. “Er zijn nog negen wedstrijden te spelen en er kan nog van alles gebeuren. Je wordt ook kampioen tegen de kleintjes zeg ik altijd maar. Het wordt natuurlijk wel een belangrijke wedstrijd zondag.”

Ook de oefenmeester van AGB vindt het nog geen cruciale wedstrijd. “Het is een ontzettend belangrijke wedstrijd maar ik zie het nog niet als een cruciale wedstrijd. We willen natuurlijk wel graag aanhaken bij de koploper. Ook is er een paar weken geleden een nieuw bestuur toegetreden met veel ambities en daar willen we graag wat voor doen.”

Senel Cebar NIEUW Jeroen de Kock
Foto: Jeroen de Kock

Cebar is klaar voor de wedstrijd van zondag en weet ook waar de sterke punten van OSV liggen. “OSV is een goed voetballende en jonge ploeg. Zij zullen zich ook niet gaan ingraven en het wordt denk ik een leuke open wedstrijd met een mooie entourage. Al mijn spelers zijn volledig fit en ik heb er ontzettend veel zin in. Wij gaan drie punten pakken zondag.”

Waar Cebar kan beschikken over een fitte en volledige selectie moet Koorn een aantal spelers missen. “We hebben twee schorsingen en er is één speler op wintersport. Toch kunnen wij dat goed opvangen. AGB is een sterke ploeg met een aantal handige jongens voorin en een goed middenveld. Ik denk dat het een wedstrijd op zich is en dat het alle kanten op kan. Het zal een leuke wedstrijd worden met veel strijd. Ik heb alle vertrouwen in een goed resultaat.”

Verslag: Joey Schoo
Foto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)