Home / Algemeen / Cebar (AGB): “Hebben het materiaal voor plek in linkerrijtje”

Cebar (AGB): “Hebben het materiaal voor plek in linkerrijtje”

Promovendus AGB hoopt in de zondag tweede klasse B een rol van betekenis te kunnen spelen. Geen degradatievoetbal of anonieme rol in het rechterrijtje; trainer Senel Cebar vindt dat zijn ploeg, aangevuld met een aantal versterkingen, goed genoeg is om voor een plaats het linkerrijtje te spelen.

Gisteravond (woensdag) plaatste AGB zich voor de knock-outfase van de districtsbeker. Een 2-1 nederlaag in het restant van de wedstrijd tegen Hellas Sport (nadat het duel eerder vanwege de duisternis vroegtijdig werd gestaakt, red.) was voldoende voor een plek bij de eerste twee. “Van ons, en ook van Hellas Sport, hoefde er niet eens meer gevoetbald te worden. Er stonden nog negen minuten op de klok, met deze stand zijn we allebei door, maar de KNVB wilde dat het gewoon werd uitgespeeld. Het is leuk dat we de volgende ronde hebben gehaald, alleen hecht ik niet zoveel waarde aan de beker. Nu krijgen we er een extra oefenwedstrijd bij.”

“We zijn laat begonnen met de voorbereiding en de bekerwedstrijden beschouw ik ook als oefenpotjes. Daarin hebben de spelers het goed gedaan, ook de nieuwe jongens”, zegt Cebar na een voorbereidingsperiode van een kleine maand. “We waren nog niet helemaal compleet. Sommigen druppelden de afgelopen dagen nog binnen van vakantie. Er zijn acht spelers bijgekomen, allemaal echte versterkingen. Maar het had wel een stuk fitter gemogen bij die spelers.”

Zondag trappen de Amsterdammers de competitie af in Naarden, op bezoek bij NVC. Cebar zag de tegenstander één keer spelen, tegen WV-HEDW. “Ik vind dat wij verder zijn dan NVC. Zeker voetballend acht ik ons sterker. Zo’n vier of vijf nieuwelingen zullen in de basis beginnen. Ondanks dat nog niet iedereen helemaal topfit was, denk ik dat wij klaar zijn voor zondag.”

De oefenmeester verwacht veel van komend seizoen. “De eerste paar weken moeten we doorheen zien te komen. Afhankelijk van hoe wij er dan voor staan, kan het best een leuk seizoen worden. We hebben een goede groep, maar pas een beetje in vorm kan ik beoordelen hoe ver wij kunnen komen. Ik denk dat ik na vijf wedstrijden iets meer weet over waar de ploeg precies staat. Het linkerrijtje is zeker haalbaar en ik vind ook dat wij daar voor moeten spelen. Daar hebben wij het materiaal ook voor.”

Kijk hier voor alle ploegen die door zijn in de districtsbeker.

Foto boven: Jos Spitteler