Cebar (AGB) zelfverzekerd: “Deze groep kan ook de eerste klasse aan”

Ze komen bij sommige clubs waarschijnlijk binnen als het lelijke eendje. Twee jaar op rij werd AGB kampioen en daardoor staat de kleine club uit Amsterdam-West komend seizoen tussen grote namen in de zondag eerste klasse A. Na twee jaren van voorspoed is trainer Senel Cebar niet bang voor de andere kant van de medaille.

Stiekem kan hij er wel een beetje van genieten. Telkens moeten horen dat AGB ‘niets in een bepaalde klasse te zoeken heeft’. Zijn antwoord: “We zullen het wel zien.” Met een kleine knipoog. De promovendus mag zich direct gaan bewijzen. In de eerste competitiewedstrijden wachten EDO, AFC’34, DEM en JOS/Watergraafsmeer. De eerste drie ploegen eindigden vorig seizoen in de top-5, stadsgenoot JOS degradeerde uit de Hoofdklasse. “Het zijn allemaal lastige tegenstanders, dus kom dan maar meteen met de (zogenaamd) sterkeren.”

De illusie dat AGB na het droomseizoen in de tweede klasse ook even door de eerste klasse heen gaat lopen, heeft Cebar zeker niet. “Maar ik weet wel dat wij een behoorlijke ploeg op de been kunnen brengen.” Het kampioensteam bleef zo goed als intact, aangevuld met een aantal gerichte versterkingen. “Daar heb ik bepaalde jongens ook echt op gekozen. Deze spelers kennen elkaar, willen voor elkaar werken en ook echt een stapje extra zetten.”

De oefenmeester is ervan overtuigd dat zijn ploeg ook met een minder succesvol jaar om kan gaan als debutant in de eerste klasse. “Ik probeer iedereen al een aantal jaar met de voetjes op de grond te houden. Te hopen dat we niet gaan zweven. Ik denk dat het wel goed komt, dat deze groep het aan kan.” Verder dan handhaving hoeft Cebar nog niet te kijken. “Het moet niet, het mag wel. Dat was het vorig jaar ook.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!