Cebar ontwikkelt DCG verder: “We moeten uitgaan van eigen kracht”

Senel Cebar gaat zijn derde seizoen in als hoofdtrainer van DCG. De oefenmeester gaat nog altijd met veel plezier naar de Amsterdamse club toe, zo vertelt hij na de met 0-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Sporting Martinus.

Het was geen eenvoudige wedstrijd voor het team van Cebar. Door het warme weer en daarom moeilijk bespeelbare kunstgrasveld bereikte zijn elftal niet het niveau waar het in normalere omstandigheden toe in staat is. “De jongens kwamen naar mij toe dat ze last van hun voeten kregen op dat kunstgras. Dat herken ik natuurlijk wel uit de tijd dat ik speler was”, stelt Cebar eerlijk. “Deze wedstrijden zijn echter ervoor bedoeld om wedstrijdfit te worden en weer in vorm te raken, dus dan moeten we maar even doorbijten.” De oefenmeester kan dit seizoen weer beschikken over een selectie die grotendeels intact is gebleven. “Het is heerlijk als coach dat je over een spelersselectie beschikt met jongens die al jaren met elkaar samenspelen. Ze weten precies wat ze aan elkaar hebben en de balans binnen het team is er dus al. ”

Cebar is met zijn team ambitieus en gedreven om dit seizoen wederom mooie successen te behalen. In de competitie verwacht de coach dat DCG weer tot de beteren behoort. “Met deze selectie moeten we weer in staat zijn om bovenin mee te draaien, maar er zijn natuurlijk wel meer sterke ploegen in onze competitie. We hebben inderdaad het voordeel dat we ons eigen manier van spelen hebben met veel technische spelers. Daar hebben tegenstanders het regelmatig moeilijk mee, waar wij dan weer van profiteren. We hebben uitgaan van onze eigen kracht”, aldus Cebar, die tot slot nog een goed woordje over heeft voor centrumspits Lesley van Dams. “Het is toch prachtig om te zien dat een man van 40 jaar nog zo volop kan meespelen tussen deze jonge gasten. Hij is een enorm belangrijk aanspeelpunt binnen ons elftal, zorgt voor de nodige ervaring en scoort ook nog eens. Wat wil je dan als trainer nog meer.”

Tekst: Jordi Smit

DCG zet Sporting Martinus met 0-2 opzij

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG