Cebar ziet vernieuwd DCG groeien: “We moeten nog wat stappen maken”

Met de volle buit (negen punten uit drie wedstrijden) in de groepsfase van de districtsbeker is zondag derdeklasser DCG het seizoen goed van start gegaan. Trainer Senel Cebar wil niet te vroeg juichen en waakt voor onderschatting wanneer de competitie komend weekend van start gaat.

Cebar verwelkomde deze zomer liefst 23 nieuwe namen op Sportpark Ookmeer. “We moeten nog aan elkaar wennen, er een eenheid van maken, maar ik ben tevreden over de groep”, zegt hij. “Veel spelers zijn vrij laat van vakantie gekomen. En het is al een nieuwe groep. Er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen, nog niet iedereen kent elkaar. Er zitten ook weinig automatismen in en moeten er een geheel van maken. Dat het nog niet op elkaar ingespeeld is, is geen excuus. We moeten er dit weekend (tegen Ouderkerk, red.) gewoon staan. De eerste wedstrijden zijn direct belangrijk.”

DCG degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse, na jarenlang onderin te hebben gebungeld. “Na de degradatie moeten we een pas op de plaats maken”, zegt Cebar. Spijt van zijn keuze – hij verliet sportparkgenoot AGB na tien trouwe jaren voor een nieuw avontuur bij DCG – heeft de oefenmeester zeker niet. “Ik ben hartstikke blij hier. Het is een hele nieuwe omgeving. We hebben een kwalitatief goede groep en de jongens die ik heb meegenomen doe het vrij goed.”

Eén grote verandering is dat Cebar een andere speelwijze hanteert: van 4-4-2 bij AGB naar 4-3-3. “DCG is dat als club gewend. Ze hebben niet gezegd dat het moet, maar in de voorbereiding hebben we het wel geprobeerd”, legt hij uit. “We zijn een dikke maand bezig en ik ben behoorlijk tevreden over de stappen die we hebben gezet. Maar we moeten nog wat stappen maken. Ik mis een beetje volwassenheid. Misschien is dat gewoon gewenning.”

De doelstelling na de degradatie is helder: bovenin de derde klasse C meestrijden om alle prijzen. “Mijn doel is minimaal top-5. Dan druk ik mij eigenlijk voorzichtig uit. Maar we moeten ook niet te hoog van de toren blazen. Ik weet ook niet hoe de derde klasse eruit ziet. Er zijn best wat clubs die spelers hebben gehaald, waar budget vrij is. Wij hebben geen budget, maar hebben wel een goede groep. We mogen de rest van de tegenstanders ook niet onderschatten: er zit altijd een dark horse tussen.”

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG