Chabab gaat zelfstandig verder op Sportpark Riekerhaven

Nadat de fusie met Blauw Wit vorige week afketste heeft Chabab besloten zelfstandig verder te gaan komend seizoen. De wedstrijden zullen vanaf volgend seizoen gewoon weer gespeeld gaan worden op Sportpark Riekerhaven als het aan voorzitter Khalid Berdouni ligt.

Berdouni: “Een nieuwe fusiepartner gaat er niet komen. We zullen op eigen benen verder gaan en dat is ook wel te danken aan het stadsdeel Nieuw West. Waar we geld zouden krijgen als we met DWS zouden fuseren, zouden we helemaal niets krijgen als we met Blauw Wit samen zouden gaan. Dat is natuurlijk hele raar. Volgens het stadsdeel hebben we zelfs een schuld van 25.000 euro bij hun. Ik vind dat wij nog geld van het stadsdeel krijgen.”

Khalid Berdouni
Khalid Berdouni

Omdat het veld op Sportpark Riekerhaven werd afgekeurd door de KNVB moest de club uitwijken naar DWS. Omdat de club zonder kantine-inkomsten zat werd Chabab  ontving het duizend euro per maand ter compensatie in de periode augustus tot en met december 2013. Daarna vertrok Chabab naar DWS en werd de maandelijkse gift stop gezet.. Berdouni: “ Wij zijn toen ook gestopt met het betalen van de huur en het gas en licht aan het stadsdeel omdat zij in gebreken bleven en ons geen goede accommodatie konden bieden. Ik ga niet betalen voor iets wat ik niet gebruik.”

Toen Chabab nar Blauw Wit vertrok, met het oog op een fusie, had het stadsdeel de huurovereenkomst met Chabab al opgezegd. Berdouni: “In februari hebben ze dat per mail gedaan aan diverse bestuursleden persoonlijk. Dus niet aan de club. Wij hebben daar bezwaar tegen aangetekend maar sindsdien hebben we niets meer van het stadsdeel gehoord. Onze advocaat heeft me laten weten het maar even zo te laten. Wij gaan volgend seizoen gewoon weer op Riekerhaven spelen onder de naam Chabab.”

Ook Alami Ahannach zit volgend jaar weer op de bank bij Chabab op Sportpark Riekerhaven
Ook Alami Ahannach zit volgend jaar weer op de bank bij Chabab op Sportpark Riekerhaven

Of de KNVB dat goed vindt is volgens Berdouni niet zijn probleem. Volgens de richtlijnen van de voetbalbond is het veld van Chabab afgekeurd voor het spelen van Top- en Hoofdklasse voetbal. Berdouni: “Het stadsdeel is nalatig. Zij zijn verantwoordelijk . Wij mogen er niet eens iets aan doen.”

Zondag zal Chabab haar voorlopig laatste wedstrijd in de Topklasse, aanstaande zondag tegen ADO’20, ook op Sportpark Riekerhaven spelen omdat het veld van Blauw Wit bezet is. Chabab heeft daar voor toestemming gekregen van de KNVB.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)