Chabab knikkert Zeeburgia uit beker

Chabab heeft vanavond met 3-1 Zeeburgia uit de beker geknikkerd. Voor een handjevol toeschouwers was het een boeiend gevecht, waarbij de topklasser uiteindelijk te sterk bleek voor de eersteklasser. Na afloop bij de loting nog een leuke verassing voor Chabab. De volgende tegenstander is Ajax zaterdag 2, dat gisteren Aalsmeer uit de beker stootte.

Zoals gezegd, niet veel publieke belangstelling voor deze op papier toch mooie bekerwedstrijd. Beide ploegen namen het duel echter zeer serieus en vanaf het begin zaten de spelers er bovenop. Een hele kluif voor scheidsrechter Rob Wassink, die de nodige gele kaarten nodig had.

In het eerste kwartier speelde het gevecht zich vooral af op het middenveld, waar er hevig om de bal werd gestreden. Chabab kreeg de eerste mogelijkheid toen Jamel Dibi de bal op links veroverde. Zijn voorzet kon worden weggewerkt. In de 16e minuut was het wel raak, nu uit een vrije trap. Gregory Schaken krulde vanaf links de bal over de tweemansmuur van Zeeburgia en keeper Lloyd Dielingen kon er niet goed meer bij. 1-0 voor de thuisploeg.  Zeeburgia probeerde het daarna  een paar keer van afstand, via onder andere Nabil El Gourari (Pietje). Nadat Chelton Linger van Chabab nog dichtbij was, scoorde Zeeburgia in de 30ste minuut de gelijkmaker. Abdel Taki lokte de vrije trap zelf uit, nam deze vervolgens te vroeg en kreeg geel, waarna hij de tweede keer de bal door de muur achter keeper El Addallaoui van Chabab schoot. In het pittige vervolg van de eerste helft was Linger van Chabab nog dichtbij, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft oogde Zeeburgia een stuk feller en zette de ploeg meer druk. Omer Ozcelik ontfutselde de bal van Chabab speler Mamoudou Keta, maar zijn voorzet smoorde in de drukte. Aan de andere kant kreeg Linger nog een dot van een kans, toen hij plots alleen voor de keeper stond, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Langzamerhand begon Jamel Dibi van Chabab zich steeds meer met het spel te bemoeien en misschien maakte hij het verschil wel vandaag. Eerst zorgde hij zelf voor de 2-1 toen hij op links vrij kwam en de bal beheerst in de verre hoek afwerkte. Daarna zette hij de ingevallen Brahim Attalj voor keeper Lloyd Dielingen, die goed redde. Vervolgens was het Dibi zelf die voor de beslissing zorgde. Ditmaal werd hij op rechts vrijgespeeld en weer rondde hij zeer beheerst af. Met deze 3-1 was de wedstrijd gespeeld en plaatst titelverdediger Chabab zich voor de volgende ronde tegen het tweede van Ajax zaterdag.

Na een pittige wedstrijd ook weer vriendschap

Voor de volledige loting verwijzen wij u naar de bekerpagina.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)